Ostalo

Kim Kardashian želi biti odvjetnica: Za tri godine planira polagati pravosudni ispit

Kim Kardashian krenula je stopama svog pokojnog oca koji je bio poznati odvjetnik. Upisala je pravo i već je započela pripravnički staž

Tabloid.hr
11.04.2019 10:56

Kim Kardashian je najpoznatija reality zvijezda današnjice i uspješna poduzetnica, a uskoro će u svoj životopis dodati novo zanimanje.

U intervjuu za Vogue Kim je otkrila da je upisala pravo i prošlog ljeta započela četverogodišnji pripravnički staž u jednoj odvjetničkoj firmi u San Franciscu, s ciljem da 2022. položi pravosudni ispit.

Kim se prošle godine sastala s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i zamolila ga da pomiluje Alice Johnson koja je 21 godinu provela u zatvoru zbog raspačavanja droge. Ne samo da je uspjela u tome, već je odigrala i veliku ulogu u tome da se u zakon uvrsti tzv. First Step Act.

"Nikad nisam mislila da ćemo doći do točke u kojoj će se zakon usvojiti. To je za mene bila prekretnica", rekla je Kim.

Od tada radi s odvjetnicom Jessicom Jackson , osnivačicom grupe za reformu zatvora #cut50i CNN-ovim komentatorom Van Jonesom s kojima posjećuje zatvore i radi na slučaju reforme kaznenog prava.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

"Stvarno sam dugo razmišljala o ovom potezu", rekla je Kardashianka za Vogue dodajući da se na kraju odlučila upisati pravni fakultet kad je vidjela kakve je dobre rezultate postigla s Johnson.

"Na prvoj pravnog fakulteta morate pokriti tri područja - kazneno pravo, delikte i ugovore. Delikti su mi najviše zbunjujući, ugovori najdosadniji, a kazneno pravo znam da me iz sna probudite", rekla je Kim koja ovog ljeta planira položiti prvi ispit poznat kao 'baby bar', kako bi za dvije godine moglapolagatipravosudni.

Inače, Kimin pokojniotac Robert Kardashian bio je odvjetnik, a branio je prijatelja O.J. Simpsona kad je bio optužen za ubojstvo bivše supruge Nicole Brown
i njenog prijatelja Rona Goldmana .