Ostalo

Koliko zarade zvijezde u novogodišnjoj noći?

Prava zlatna koka za hrvatske glazbenike su koncerti za doček Nove godine. S obzirom da se najluđa noć u godini približava, vrijeme je za istraživanje - koliko će najveće zvijezde zaraditi na dočecima i jesu li cijene, zbog recesije, naglo pale i u glazbi? Može li danas netko dosegnuti na desetke tisuća eura iz minulih zlatnih godina?

RTL
18.12.2011 17:50

Dok odbrojavamo posljednje dane za planiranje najluđe noći i još uvijek razmišljamo gdje ćemo se zateći u trenutku kad kriznu 2011. godinu opalimo nogom u stražnjicu, estrada nema tih problema.

Njihovi posljednji dogovori već su pali, a s njima i iznosi za koje će vas uveseljavati.

Iako neki glazbenici naglašavaju kako su cifre, koje se trenutno kreću po medijima, nevjerojatno napuhane, sigurno će biti i više nego godišnje plaće pojedinih Hrvata te će dobrano napuniti novčanike zvijezda i zvjezdica.

Možda ne kao i prijašnjih godina, ali će svakako izgurati glazbenu sezonu kiselih krastavaca.

"Ja osobno sam bio jako fleksibilan i moja cijena je daleko manja nego 2007. i 2008. godine. To je realnost", izjavio je Jacques Houdek .

Upravo ta realnost znači da će Jacques Zagrepčane uveseljavati za desetak tisuća eura.

"Ako za neki normalan koncert koštaš četiri tisuće eura, onda s bendom i cijelom ekipom za Novu godinu u najboljem slučaju možeš koštati 12 tisuća. Znači, tri puta na cijenu", objasnio je računicu Jacques.

Puno više neće dobiti ni TBF , čija mater će vas tražiti po zagrebačkom Britancu.

Dok će Mladen, Saša i Luka grijati centar hrvatske metropole, u njihovu rodnom Splitu sve će biti puno magazinske kemije i maslačaka začinjenih starijim i iskusnijim Petrom Grašom .

Huljićevci dobro kotiraju na masovnim manifestacijama, pa će tako kraljica estrade bižuteriju prosuti pred južne Hrvate.

"Ja pjevam u Dubrovniku na Stradunu. Ovo je prvi put da ću nastupati tamo i presretna sam zbog toga. Pozivam sve da dođu u Dubrovnik da se lijepo zabavimo", izjavila je Jelena Rozga .

Ta zabava Rozgi bi u džep trebala pospremiti 25 tisuća eura, dok deset tisuća manje razveselit će Maju Šuput , koja će svoj novogodišnji kruh zaraditi bez smrzavanja.

Naime, vrckava Maja će pjevati u jednom hotelu u Vodicama, baš kao i Jole .

Gibonni će 30 tisuća eura zaraditi nastupajući na opatijskoj ljetnoj pozornici

Znatno bolje prošli su novogodišnji gastarbajteri. Rekorder je Tony Cetinski kojem će Crnogorci navodno platiti 70 tisuća eura.

Navodno 60 tisuća eura podijelit će Dino Merlin i Prljavo kazalište s gažom u Budvi, a 50 tisuća eura smiješi se Nini Bardić koja će uveseljavati Sarajlije.

"Nova godina je najbolja za nas glazbenike, što ćemo se lagati", priznala je Nina Badrić.

Čini se da su susjedi ove godine bili šire ruke prema našim slavujima. Ili su samo skloniji preuveličavanju.

Milijunske novogodišnje gaže ipak su rezervirane za Zapad. Balkan je oduvijek bio rezerviran za prodavanje magle. Pa sretna vam ova maglovita i raspjevana Nova.