Ostalo

Komičarka šokirala izjavama: 'Palestinci su glupi ljudi, zaslužuju smrt'

Iako je poznata po svojim nesmotrenim i šokantnim izjavama, komičarka Joan Rivers ovaj put je prevršila svaku mjeru dobrog ukusa.

RTL
08.08.2014 14:24

Glumica i voditeljica Joan Rivers zbog svojih izjava često se znala naći na udaru kritika, a posljednja u nizu vjerojatno je najšokantnija do sada.

Kada joj je reporter TMZ-a rekao da je više od dvije tisuće Palestinaca ubijeno u izraelsko-palestinskim sukobima, komičarka je rekla:"Oh moj Bože! Recite to ljudima u Hiroshimi".

"Kad objavite rat, objavili ste rat. Započeli su ga. Nećemo sad brojati mrtve. Mrtav si, zaslužio si smrt. Nemojte me tjerati da se osjećam loše zbog toga", rekla je komičarka i nastavila: "Rečeno im je da izađu. Nisu to učinili. Ako ne izađeš, ti si idiot. Barem znamo da su oni koji su poginuli imali nizak IQ".

Pripadnike islamskog pokreta Hamas nazvala je "teroristima" i dodala da su ih "izabrali jako glupi ljudi koji nemaju ni olovku".

Nakon što su je zasuli kritikama, Rivers je rekla da su njezine izjave izvučene iz konteksta i da joj je namjera bila naglasiti da je rat pakao za civile koji su žrtve političkih sukoba.

"Mediji su, kao i obično, odlučili citirati samo jedan dio, izvući ga iz konteksta i ne prenijeti što sam točno htjela reći", zaključila je Joan Rivers.