Ostalo

Konstrakta na meti napada: ' Vide Z i ćao Konstrakta, pa se ti poslije objašnjavaj, ali ne Europi, nećeš...

Sprska predstavnica na Eurosongu čestitala je pravoslavni Uskrs svojim obožavateljima, a scenografija uz koju je pozirala ubrzo je zgrozila sve

RTL.hr
25.04.2022 14:30

Konstrakta je sunarodnjacima čestitala pravoslavni Uskrs, no srpska predstavnica na Eurosongu nije se dobro provela nakon objave fotografije. Njezina čestitka pala je u drugi plan nakon što su pratitelji shvatili da njezinu scenografiju čine dva manja stola u obliku slova Z. Slovo Z postalo je simbol ruske agresije u Ukrajini.

Fotografija je objavljena na društvenim mrežama srpske nacionalne televizije, a mnogi su se zapitali radi li se o provokaciji. Pitaju se je li scenografija bila namjerna ili se jednostavno nije razmišljalo o konotaciji koju ima fotografija. Twitteraši su se obrušili na Konstraktu i RTS, rekavši da nije zahvalno poigravati se ovakvom simbolikom u vrijeme teške agresije.

konstrakta

Screenshot: Instagram

"Previše se poigrava sa simbolikom, nije nešto sitno u pitanju, pa tko kako protumači, zar stvarno misli da će publika tumačiti fotku? Vide Z i ćao Konstrakta, pa se ti poslije objašnjavaj, ali ne Europi, nećeš ih zanimati", poručili su korisnici Twittera. "Da li je moguće da u travnja 2022. nitko ne razmišlja o konotaciji koju ima ova scenografija?", nastavili su i zapitali se hoće li Konstrakta zbog ove fotografije biti diskvalificirana s Eurosonga.