Ostalo

Kopirali su njene haljine i koristili fotke bez pitanja: Kim tužila brend i dobila 2.7 milijuna dolara...

Modni brend Missguided morat će platiti odštetu Kim Kardashian zbog kopiranja i korištenja njenog imena i fotografija bez dozvole

Tabloid.hr
04.07.2019 16:35

Kim Kardashian spremila je još koji milijunčić u džep. Točnije, dobila je 2.7 milijuna dolara, odnosno 17 milijuna kuna odštete koje joj modni brend Missguided mora platiti jer su bez pitanja koristili njeno ime i fotografije radi promocije svojih proizvoda.

Slavna reality zvijezda brend je tužila još u veljači, a s obzirom da oni nikad nisu odgovorili na tužbu, sudac je presudio u njenu korist.

Missguided ima cijelu stranicu posvećenu prodaji haljina koje su inspirirane upravo Kardashiankom. U veljači su napravili jeftiniju verziju zlatne haljine kakvu je za Kim napravio Kanye West , a kad je ona to vidjela, javno ih je prozvala na Instagramu.

"Gledala sam svoje stare fotografije s proba i našla ovaj zlatni outfit koji mi je Kanye napravio za put u Miami (na kraju sam nosila neonsku verziju). Modni brendovi, možete li molim vas pričekati da ovo prvo nosim u stvarnom životu prije nego što to iskopirate?", napisala je tada Kim.

Kim Kardashian

Instagram

A osim što su bez dozvole kopirali njene outfite, koristili su i njene fotografije i ime kako bi kupci imali dojamkao da surađuju s njom.

Uz odštetu, Missguided mora platiti i sudske troškove, a sud im je zabranio da ududuće koriste njeno lice, ime i ostalo za promociju svoje robe.