Ostalo

Kraljevska biografkinja optužila Harryja da omalovažava kraljicu Elizabetu

Princ Harry objavio je kako će propustiti komemoraciju za svog djeda i pokojnog supruga kraljice Elizabete, a mnogi su mu taj potez zamjerili.

RTL.HR - Hina
12.03.2022 15:45

Kraljevska biografkinja Angela Levin u subotu je novinarima rekla kako smatra da princ Harry omalovažavakraljicu Elizabetu II. nakon što je objavio da će propustiti komemoraciju za njezina pokojnog supruga i svojeg djeda, usred pravnog spora o pitanju njegove sigurnosti i zaštite tijekom boravka u Britaniji.

Harryjev glasnogovornik potvrdio je da će princ preskočiti komemoraciju koja će se 29. ožujka održati u Westminsterskoj opatiji, nonavodno bi trebao prisustvovati Igrama Invictus, koje počinju u Nizozemskojsamo dva tjedna kasnije.

Kraljevska obitelj

(FOTO: INSTAGRAM)

Levin je Harryja optužila za"ucjenu" kada je posrijedi komemoracija za njegovadjeda, princa Philipa, s obzirom na to da je mu jebritanska vlada odlučila uskratikraljevsku zaštitu tijekom boravka u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Biografkinja smatra da Harry svojim ponašanjem omalovažava vojvodu od Edinburgha, princa Philipa , ali da "zapravo omalovažavakraljicu", prenijeli su britanski mediji.

Princ Philip je umro u travnju prošle godine, samo nekoliko tjedana prije svog 100. rođendana. Njegov sprovod održan je u skladu sa strogim restriktivnim mjerama zbog pandemije koronavirusa.

Prisustvovalo mu je samo 30 osoba, među kojima i Harry. Njegov glasnogovornik u petak nije naveo iz kojeg će razloga Harry propustiti komemoraciju, no kazao je da se nada kako će "uskoro" posjetiti svoju baku.