Ostalo

Kraljevski par traži milijunsku odštetu za fotografije Kate u toplesu

Kate i princ William traže 1,5 milijuna eura odštete i kamata od tabloida Closer koji je 2012. objavio fotografije vojvotkinje od Cambridgea golih grudi

Tabloid.hr
03.05.2017 09:40

Princ William i Kate Middleton traže 1,5 milijuna eura odštete za snimanje i prodaju fotografija na kojima je vojvotkinja od Cambridgea u toplesu.

Suđenje je počelo u utorak u Francuskoj, a sudi se šestero ljudi povezanih s francuskim časopisom Closer te regionalnim novinama La Provence.

Na objavljenim fotografijama Kate se sunča u toplesu dok su bili na odmoru u privatnoj vili na jugu Francuske. Bilo je to 2012. godine.

Njihov odvjetnik Jean Veil izjavio je da su fotografije izazvale veliku štetu cijeloj kraljevskoj obitelji te da je princ William bio osobito ljut zbog načina na koji je Kate tretirana.

S druge strane, odvjetnik tabloida Closer Paul-Albrt Iweins smatra da fotografije snimljene na odmoru na jugu Francuske daju "pozitivan imidž paru",osuđujući "anglosaksonsko argumentiranje odštete i kamata".

Tužitelj na sudu u Nanterreu, u pariškoj regiji, gdje se održava suđenje, zatražio je prethodno "vrlo značajne kazne".

Tabloidu Closer koji pripada izdavaču Mondadori France, podružnici talijanske tvrtke Arnoldo Mondadori Editore (holding Fininvest Silvija Berlusconija) sudi se zbog povrede privatnosti.

Afera potječe iz 2012. kad su 14. rujna objavljene fotografije ukradene od vojvotkinje od Cambridgea u kupaćem kostimu i golih grudi.

Na slikama snimljenim teleobjektivom, prinčevski par sunča se na terasi luksuznog imanja u Luberonu,vlasništva plemića Linleyja, nećaka engleske kraljice.

Fotografije su izazvale gnijev Buckinghamske palače i zgražanje u VelikojBritaniji.