Play ponuda
Play ponuda
RAZOČARALA SINOVU OBITELJ

Kraljica Danske ukinula titule unucima: 'Odlučila sam to kao kraljica, majka i baka iako mi je žao'

Ovim službenim odgovorom kao da je kraljica htjela poručiti da joj je žao

Image
Foto: Profimedia
RTL.hr/ 4.10.2022. u 21:00
Play ponuda

Sigurno je da unutar obitelji stvari više nisu kao nekad jer je kraljica Margrethe II. ukinula titule djeci njezinog mlađeg sina, princa Joachima koji nije prijestolonasljednik. Kraljica se ovim povodom oglasila preko službenog Instagram profila kraljevske obitelji te se u objavi ispričala vlastitoj obitelji. Ipak je uslijedilo kraljičino "ali" te je istaknula da kraljevska dužnost sa sobom nosi obaveze koje se moraju poštovati.

Ova kraljičina odluka sigurno je pridonijela nestabilnosti u međuobiteljskim odnosima jer se od početkom, nove, 2023. godine ukidaju titule kraljičinim unucima, točnije rečeno djeci njezinog mlađeg sina, 53-godišnjeg princa Joachima. Ni kraljičin sin nije skrivao svoje razočaranje majčinom odlukom te su nakon toga uslijedile mnogobrojne reakcije.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Kraljica je očito htjela imati čiste račune pa je njezin službeni odgovor objavljen na službenom Instagram profilu kraljevske obitelji. Zbog ovog poteza 82-godišnje kraljice mnogi smatraju kako u njemu objašnjava svoju kritiku, odnosno odgovara na kritike. U nastavku službenog odgovora dodala je kako monarhija mora biti u skladu s vremenom u kojem se živi, kako je sama istaknula, jasno joj je da kraljevske titule sa sobom nose brojne zadatke.

"Posljednjih dana bilo je žestokih reakcija na moju odluku o budućem korištenju titula za četvero djece princa Joachima. To me, naravno, pogađa. Dugo se čekalo na ovu odluku. S mojih 50 godina na prijestolju, prirodno je gledati i unatrag kao i naprijed. Moja je dužnost i želja kao kraljice osigurati da se monarhija nastavi oblikovati u skladu s vremenom. Ponekad to zahtijeva donošenje teških odluka i uvijek će biti teško pronaći pravi trenutak. Nošenje kraljevske titule podrazumijeva brojne obveze i dužnosti koje će ubuduće biti odgovornost sve manjeg broja članova kraljevske obitelji. Ovu prilagodbu, vidim kao nužnu kako bih zaštitila budućnost monarhije. Odlučila sam to kao kraljica, majka i baka, ali kao majka i baka podcijenila sam koliko se moj najmlađi sin i njegova obitelj osjećaju pogođenima. To ih je povrijedilo i žao mi je zbog toga. Nitko ne bi trebao sumnjati da su moja djeca, snahe i unuci moja velika radost i ponos. Sada se nadam da ćemo mi kao obitelj pronaći mir u ovoj situaciji", napisano je u službenoj Instagram objavi danske kraljice.

Zanimljivo je kako je u službenom dopisu istaknula svoju ulogu majke i bake čime je aludirala na to da i ona ima nježnu stranu. U nastavku je dodala kako se osjeća žalosnom zbog posljedica i tuge kroz koje prolazi njezin mlađi sin zajedno sa svojom obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ATRAKTIVNA BRINETA

Tko je Dragana Banić? Srpska misica čiji je dečko ubijen na Zrću bila je tiha patnja mnogih muškaraca

Play ponuda

Više s weba