Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
njezino sretno mjesto

Kraljica Elizabeta II. posljednji put oči je zaklopila u Balmoralu - mjestu koje je za nju predstavljalo najveću sreću

Simbolično, kraljica Elizabeta II. posljednji put oči je sklopila onamo gdje je oduvijek bila najsretnija

Image
B.M./ 8.9.2022. u 20:37
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kraljica Elizabeta II. je preminula. Najdugovječnija britanska vladarica posljednje dane provela je u dvorcu Balmoral, gdje je čitav život nalazila utočište. Bilo je to njezino sretno mjesto. Čitav život je to škotsko imanje bilo njezino omiljeno odredište, tamo je bilježila svoje najsretnije dane.

U djetinjstvu je tamo provodila dane u dječjim igrama sa svojom sestrom Margaret, a tamo ju je zaprosio i voljeni princ Philip. Balmoral je za nju predstavljao sreću - i simbolično je što je baš tamo zauvijek otišla.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Imanje je, inače, smješteno u blizini sela Crathie i jedna je od glavnih rezidencija britanske kraljevske obitelji otkako ga je 1852. godine kupio princ Albert, suprug kraljice Victorije. Elizabeta II. tamo je provodila ljeta - od kolovoza do listopada boravila je na tom imanju. Ove godine je, pak, tamo stigla ranije - 21. srpnja, no zbog zdravstvenih problema nije odlazila s njega te je propustila mnoga službena događanja. Prema pričama poznavatelja prilika u kraljevskoj obitelji, Elizabeta je tamo provela najsretnije dane svog života.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
maleni teodor

Najljepša Srpkinja rodila svoje drugo dijete! Sina na svijet donijela u Madridu, a partner Luka slavio je u Danskoj

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba