Play ponuda
Play ponuda
TUŽNA SJEĆANJA

Kraljica Elizabeta aktivna unatoč svemu: Prvi put nakon njegove smrti, vraća se u posljednji dom princa Phillipa

U listopadu prošle godine započela su nagađanja kako je kraljica na izmaku snaga, a neki su išli toliko daleko te su pisali da je ona već vjerojatno pokojna. No, palača je to demantirala i potvrdila kako je ona već otputovala u Sandringham gdje će obilježiti dva tragična događaja

Image
Foto: Profimedia
RTL.HR/ 24.1.2022. u 14:00
Play ponuda

Kraljica Elizabeta II. posjetila je mjesto koje za nju ima jako veliku sentimentalnu vrijednost. U Sandringhamu ima svoju konjušnjicu, u prostorijama imanja u snu je preminuo njezin otac, kralj George VI., a to je mjesto njezin pokojni suprug princ Phillip odabrao kao rezidenciju u mirovini kada se povukao 2017. godine. Sandringham je sada posjetila prvi put nakon smrti supruga. 

Buckinghamska palača potvrdila je da je 95-godišnjakinja u nedjelju ujutro helikopterom otputovala iz dvorca Windsor u Sandringham u Norfolku, mjesec dana nakon što je otkazana njezina zakazana posjeta imanju za božićne praznike zbog sve većeg broja broja zaraženih koronavirusom. Očekuje se da će na seoskom odmorištu ostati nekoliko tjedana, odnosno zasigurno do 6. veljače jer je na taj dan prije 70 godina preminuo njezin voljeni otac. Iste je godine kao engleska kraljica stupila na dužnost. Prevelike pompe oko ovih važnih datuma neće biti, no slavlja se planiraju kroz cijelu godinu kako bi se obilježila najdugovječnija vladavina u povijesti monarhije.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Izvor: Profimedia 

Osim što je bio posljednji dom njezina oca, Sandringham je služio i kao umirovljenički dom njezinu suprugu princu Philipu. Vojvoda od Edinburgha preselio se na imanje nakon što se povukao sa svojih kraljevskih dužnosti i tamo je proveo većinu vremena do smrti u travnju prošle godine. 

Kraljica obično odsjeda u glavnoj kući kada posjeti Sandringham, ali ovaj put je odlučila ostati na imanju, kako bi se dostojanstveno prisjetila vremena sa suprugom. Tamo su navodno još uvijek obješeni božićni ukrasi i tako će biti do godišnjice smrt njezina oca. 

Image
FANTASTIČNA PRILIKA

Kraljica Elizabeta II. traži kvalitetne zaposlenike: Mjesečna plaća je poput one hrvatskog premijera

Image
FANTASTIČNA PRILIKA

Kraljica Elizabeta II. traži kvalitetne zaposlenike: Mjesečna plaća je poput one hrvatskog premijera

"Sve se dovodi u red za kraljičin posjet", rekao je izvor uoči njenog dolaska. Naporna godina je ispred nje, a obzirom na zdravstveno stanje, nije poznato hoće li kraljica moći izdržati sve manifestacije koje su pred njom. 

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Bez srama

Najslavnija srpska voditeljica i 'đak generacije'! Jovana Jeremić izvijala se na plaži, turisti u čudu gledali njezine 'akrobacije'

Play ponuda

Više s weba