Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nema vremena za tugu

Kraljica Elizabeta iznenadila potezom samo četiri dana nakon suprugove smrti

Britanska kraljica Elizabeta II. u utorak se vratila redovitim kraljevskim obvezama nakon smrti supruga, princa Philipa te je sudjelovala u ceremoniji umirovljenja najstarijeg člana osoblja kraljevske obitelji, prenosi Reuters.

Image
Foto: www.profimedia.hr
Hina/Tabloid.hr/ 14.4.2021. u 15:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kraljica je bila domaćica ceremonije odlaska u mirovinu prvoga čovjeka dvorske službe, koji vodi poslove kraljevske obitelji i dvora te tradicionalno nosi plemićku titulu grofa do odlaska u mirovinu, a potom dobiva titulu lorda. 

Princ Philip, koji je bio uz kraljicu tijekom njezine 69-godišnje vladavine, umro je u petak u dvorcu Windsor u dobi od 99 godina. Njegov pogreb bit će održan u subotu. Vojvoda od Edinburgha, kako je službeno bio poznat, oženio je Elizabetu 1947. godine.

Image
Foto: www.profimedia.hr
Image
www.profimedia.hr

(FOTO: www.profimedia.hr) 

>>Nakon smrti princa Philipa: Ovo je novi vojvoda od Edinburgha

Posljednjih je godina kraljica smanjila svoje službene angažmane te je brojne kraljevske dužnosti i pokroviteljstva prenijela na svojeg sina, princa Charlesa, na njegova sina Williama i ostale starije članove kraljevske obitelji, no nastavila je obavljati simbolične kraljevske dužnosti, poput otvaranja parlamenta.

>>Brbljavi prijatelji: U medije dospjeli pravi razlozi zašto se Meghan neće pojaviti na sprovodu princa Philipa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Poznavatelji prilika na britanskom dvoru smatraju da velika praznina koja, nakon suprugove smrti ostaje u kraljičinu životu, neće utjecati na to da se najdugovječnija kraljica na svijetu odrekne trona i prepusti ga sinu, princu Charlesu.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
omiljeni holivudski par

Ipak ima nade: Anna Faris i Chris Pratt pokušavaju spasiti brak?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba