Ostalo

Kraljica Elizabeta odlučila kakva će se odjeća nositi na sprovodu princa Philipa

Britanska kraljica Elizabeta presudila je u sporu oko odjeće muških članova kraljevske obitelji na sprovodu njezina supruga princa Philipa, prenijeli su britanski mediji.

Hina - Tabloid.hr
15.04.2021 14:15

PrincPhilip umro je prošlog tjedna u dobi od99 godina i njegov sprovod bit će u dvorcu Windsor u subotu.

Tradicionalno u takvim prigodama članovi kraljevske obitelji u vojnim su odorama koje odražavaju počasne vojne titule, no problem se pojavio oko vojnih odora prinčeva Harryja i Andrewa .

Harry, koji je napustio kraljevske dužnosti i izgubio vojna pokroviteljstva nakon što je odselio u SAD sa suprugomMeghan i sinomArchiejem, prema britanskim medijima, želio je djeda ispratiti u uniformi koju je nosio za svoje vjenčanje.

Meghan Markle i princ Harry

(FOTO: www.profimedia.hr)

Andrew,koji se povukao iz službenih kraljevskih dužnosti nakon skandala vezanog uz američkogbogatašaJeffreyaEpsteina optuženog za podvođenje djevojaka, prema medijima želio je na očevu sprovodu biti u admiralskoj odori.

Dodatno je priču zakompliciralo to što su dvojica prinčeva jedini koji su bili u aktivnoj vojnoj službi, Harry uAfghanistanu i Andrew 1982. u sukobu naFalklandskom otočju.

Buckinghamska palača odbila je komentirati, noDaily Mail je prenio da je kraljica odlučila da će svi muški članovi biti u tamnim odijelima .