Ostalo

Laži, zlostavljanja i traume: Prva epizoda dokumentarca o Michaelu Jacksonu šokirala obožavatelje

'Leaving Neverland' donosi priču dvojice muškaraca koji su se s Jacksonom družili kao djeca

Tabloid.hr
04.03.2019 11:37

Michael Jackson je deset godina nakon svoje smrti predmet novog dokumentarca koji je potresao Ameriku, ali i dobio kritike od onih koji su pjevača poznavali i idealizirali.

'Leaving Neverland' donosi priče Wadea Robsona i Jamesa Safechucka koji su 'Kralja popa' upoznali u dječačkoj dobi. Oni tvrde da ih je Jackson seksualno zlostavljao u više navrata, a u dokumentarcu čujemo njihove intimne intervjue, kao i intervjue s njihovim majkama, suprugama i Robsonovom rodbinom.

Iako je Jacksonovo imanje tužilo HBO u namjeri da zaustave emitiranje dokumentarca, ipak nisu uspjeli u svom naumu.

Sada 40-godišnji Safechuck upoznao je Michaela tijekom snimanja reklame 1986. godine u kojoj su obojica bili angažirani. Rekao je da ga je pop zvijezda odvela na turneju zajedno s obitelji, a veza je postala seksualna kada ga je Jackson učio kako masturbirati.

Michael Jackson

www.profimedia.hr

Robson (36) tvrdi da je upoznao pjevača kao petogodišnjak u backstageu koncerta u Brisbaneu. Kada mu je bilo osam godina obitelj je ponovno stupila u kontakt s njim tijekom odmora u Los Angelesu.

Dječak je tada uvjerio majku da ga ostavi samog s Jacksonom i tada ga je navodno pjevač počeo ljubiti i pružio mu je oralni seks. "Mene i tebe je spojio bog. Suđeni smo si. Ovako si pokazujemo ljubav", rekao je Jackson tada osmogodišnjaku.

Safechuck tvrdi da je imao kutiju punu skupocjenog nakita kojegmu je darovao Jackson, uključujući i vjenčani prsten.

Stvari su išle toliko daleko da su imali lažno vjenčanje koje su obavili u spavaćoj sobi i čak si izrekli neke zavjete.

Dok su Safechuck i Robson bili u hotelima s Jacksonom morali su naučiti kako prikriti tragove. "Zadavao bi mi vježbe gdje bismo bili u hotelskoj sobi i pretvarali se da netko dolazi pa sam se trebao odjenuti što je brže moguće bez ikakve buke", kazao je Safechuck u dokumentarcu.

Dodao je da je pjevač jako pazio na privatnost: "Rekao bi mi da bi naši životi bili uništeni ako bi itko ikada saznao."

Robson je imao slično iskustvo i otkrio kako mu je Jackson prijetio: "Rekao mi je ako bi itko ikad saznao za seksualne stvari koje radimobili bismo razdvojeni i više se nikad ne bismo vidjeli, i oboje bi išli u zatvor do kraja naših života."

Michael Jackson

www.profimedia.hr

Robson je osjećao da ga je glumac Macaulay Culkin zamijenio, čak i u nekim obećanim angažmanima, poput plesanja u spotu za 'Black and White'.

"Macaulay je bio gdje i ja, odmah uz Michaela u svakom trenutku. Tada sam ja bio na marginama i više nisam bio njegov favorit. To je bilo jako zbunjujuće. On i Michael su dijelili povezanost i sve tajne stvari koje sam ja imao s Michaelom. Mogao sam to prepoznati. Bio sam ljubomoran, povrijeđen i zbunjen", otkrio je 36-godišnji koreograf.

Nadalje, Jackson je navodno pitao Robsonovu majku Joy da ostavi svoga sina s njim na godinu dana u Los Angelesu, dok se ostatak obitelji trebao vratiti u Australiju.

Srećom, odbila je njegove prijedloge iako je obećavao da će proslaviti dječaka.

Jacksonova braća Tito, Marlon, Jackie i nećak Taj nedavno su ga branila od svih navoda izrečenih u dokumentarcu iako su priznali da ga još uvijek nisu pogledali.