Ostalo

Lažni profili: Kradljivci identiteta pokrali zvijezde!

Stotine tisuća fanova celebritija živi u zabludi da na društvenim mrežama komuniciraju sa svojim omiljenim glumcima ili pjevačima. Misle da su njihove objave istinite, no zapravo većina tih profila tek su izmišljotina kradljivaca identiteta. Tko je od celebritija uistinu na društvenim mrežama, doznajte u prilogu!

RTL
04.12.2012 18:28

Baš kada ste pomislili da ste doznali najskrivenije tajne Indire Vladić , koja vam je na Facebooku poručila da je opet zaljubljena, shvatite da ste žrtva neslane šale.

Naime, Indira koja je vama postala frendicom na nekoj društvenoj mreži, zapravo je neki tamo zgubidan koji se bavi krađom celebrity identiteta!

U vremenu kada je korištenje društvenih mreža ovisnost koja je pogodila i celebritije, ima onih koji se i dalje odupiru elektroničkoj pošasti! No, problemi nastaju kad se pojave njihovi lažnjaci!

"Da, to je problem. Uvijek kažem da nemam Facebook. Colonija ima svoj Facebook profil, a meni se draže naći na kavici", kazala je Indira Vladić.

Twitter objave pjevačice Franke Batelić ovoga ljeta svi su pratili iz dana u dan jer su iz njih iščitavali njezin tada novopečeni ljubavni status o vezi s nogometašem Vedranom Ćorlukom . No, ljubavne poruke i statusi, doznajemo tek poslije, uopće nisu bili njezini.

"To na Twitteru nisam ja pisala već neka osoba. Ja se ne znam ni služi time, ali ono što je rekla je istina - ne želim miješati glazbu i privatni život", rekla je Franka Batelić.

Privatnost možda ne žele dijeliti putem društvenih mreža, no oni pametni znaju da poslovno moraju biti stalno online. Kraljica Facebooka je definitivno Severina.

I dok njezina službena fan stranica na fejsu funkcionira bez greške, privatno se Seve ne bavi fejsanjem i tvitanjem, iako je sve prepuno njezinih lažnih profila.

"Ja ne chatam, nisam na Facebooku, morat ću to otvoriti", dodala je Seve.

Otvorili su mnogi zato profil radnog naziva Ivana Banfić . Pogađate, sve od reda lažni vlasnici, samo je jedan onaj pravi kojeg potpisuje nekad popularna dancerica.

"Bilo je jedno desetak, morala sam ih eliminirati. Imam ja majstora koji se obračunava", priznala je Ivana Banfić.

Ipak, svi će se složiti da je obračunavanje s kradljivcima identiteta prilično dugotrajan i zahtjevan posao, pa će ih većina dopustiti da budu pokradeni.

Ipak, vi budite pametniji pa prije nego što se pohvalite društvu da ste se sprijateljili sa Sevkom na Faceu, zapitajte se koja je to točno vaša dodirna točka s balkanskom divom po kojoj biste postali najbolji virtualni frendovi?