Ostalo

Iako su se na njezinom sprovodu grlili, Alec Baldwin sada poručuje suprugu pokojne snimateljice: 'Želiš...

Suprug pokojne snimateljice, Matt Hutchins, tvrdi kako je apsurdno da osobu koja je ispalila metak nitko ne smatra krivcem

L.K.
14.03.2022 16:45

Holivudski glumac Alec Baldwin i dalje se suočava s mogućim tužbama nakontragične nesreće na setu filma'Rust'. Jedna od takvih je tužba obitelji smrtno stradalesnimateljice Halyne Hutchins zbog čega je podnešena tužbu protiv producenata tog filma.

"Ovo je jedan od rijetkih slučajeva gdje se dogodilo da je cijeli sustav podbacio, ali usprkos tome, netko zakonski mora biti odgovoran za posljedice koje su se dogodile. Znajte da Alec Baldwin nije kriv", stoji u zahtjevu za arbitražuodvjetnika Lukea Nikada i 63-godišnjegglumca Aleca Baldwina.

Ugovorom se traži da Baldwin da bude obeštećen u sadašnjim i nadolazećimtužbama. Uz sve to, glumac je tražio plaćanje sudskih troškova tenastavka snimanja filma jer bi tad, sa zarađenim novcem mogao platiti odštetuobitelji Hutchins.

Alec Baldwin

(FOTO: Profimedia)

Pročitajte još
Odmotava se klupko! Obitelj ubijene snimateljice tuži Baldwina i traži odštetu: 'Imali su moć da spriječe...

"Alec Baldwin je glumac. On na setu nije zadužen za punjenje pištolja, provjeru, nabavu i pravljenje metaka, sigurnost na snimanju ni za upravljanje rekvizitima na snimaju. Tako da sa sigurnošću možemo reći da je netko odgovoran za to i trebati će ga se zakonski kazniti, ali da taj netko nije Baldwin", stoji, između ostalog,u ugovoru.

Podsjećamo kako su se producenti i snimatelji te sam Baldwin pronašli u velikim problemima zbog tužbi do kojih je došlo nakon brojnih istragaekipe koja je radila na filmu 'Rust'. Baldwin smatra kako upravo te tužbe slube tome "da bi se izvukao novac iz džepova onih koji imaju", a ne pronalasku krivca za ovaj nesretan događaj.

Alec Baldwin ubojstvo snimateljca oružarka Haylna Hutchinns, film 'Rust'

(FOTO: Profimedia)

"Baldwin nikada nije bio upleten u nijedan slučaj kršenja sigurnosnih protokola na snimanju. On je samo pratio upute i tada se dogodila strašna tragedija", dio je teksta u zahtjevu.

S druge strane, suprug pokojne snimateljice Matt Hutchins tvrdi kako je apsurdnoda osobu koja je ispalila metak nitko ne smatra krivcem.

Pročitajte još
Prvi istup Aleca Baldwina nakon tragedije, preplakao intervju: 'Netko je odgovoran za smrt, ali ja se ne...

"Bio sam tako ljut što sam ga vidio kako govori o njezinoj smrti tako javno i na tako detaljan način, a zatim ne prihvaća nikakvu odgovornost, nakon što je upravo opisao da ju je ubio", tvrdio je Matt Hutchinsu intervjuu.

Ubrzo je to komentirao i sam glumac koji je rekao da jeHutchinsov plan što veća odšteta.

"Prije tog intervjua je komunikacija sa spomenutim bila isključivo pristojna, susretljiva i topla. Pružali smo si podršku", smatraBaldwin.

Sve je to dodatno potvrdila fotografija zagrljajaBaldwina i Hutchinsa netomprije privatne komemoracije u čast preminule Halyne Hutchins.

alec baldwin

(FOTO: Profimedia)