Ostalo

Kraj dugogodišnje karijere: Legendarni Phil Collins oprostio se od publike

Collins, koji je 1980-tih i 90-tih ostvario uspješnu solo karijeru s hitovima poput "In the Air Tonight" i "One More Night", objavio je 2011. da se prestaje baviti s glazbom, ali se vratio na scenu 2017. serijom koncerata "Not Yet Dead: Live"

T.M.
11.03.2022 22:00

Za sve ljubitelje dobre glazbe stiže tužna vijest. Legendarni Phil Collins , glazbenik uz koje su odrasle brojne generacije, i bend Genesis oprostili su se od svoje publike koncertom u berlinskoj Areni Mercedes Benz.

Koncert pod nazivom 'The Last Domino' oduševio je publiku, ali i u isto vrijeme natjerao suze na oči s obzirom na to da je riječ o oproštajnom koncertu. Phil se na veliku pozornicu popeo sa štapom u ruci, a pridružili su mu se legendarni klavijaturist Tony Banks i gitarist Mike Rutherford .

"Za mene su ovo zadnji nastupi, više od ovog jednostavno ne ide", izjavio je Collins na koncertu pa zapjevao neke od svojih najvećih stihova među kojima su'Behind The Lines', 'Duke's End', 'Mama', 'Follow You Follow Me' i 'Invisible Touch'.

Collins, koji je 1980-tih i 90-tih ostvario uspješnu solo karijeru s hitovima poput "In the Air Tonight" i"One More Night", objavio je 2011. da se prestaje baviti s glazbom, ali se vratio na scenu 2017. serijom koncerata"Not Yet Dead: Live".

"Teško mi to pada, jako me frustrirajer bi volio da mogu stajati dok nastupam. Jedva mogu držati štapiće u rukama, dakle postoje određene zdravstvene teškoće koje mi to otežavaju ", izjavio je Collins u intervjuu prije nekoliko mjeseci.