Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
FILM NA ISTU TEMU

Leonardo DiCaprio se natječe za još jednog Oscara protiv neočekivanog suparnika

DiCaprijev film 'The Ivory Game' o ilegalnoj trgovini slonovačom u Africi natječe se u kategoriji dokumentarnih filmova

Image

Leonardo DiCaprio

Foto: AP Images
Vijesti.hr/Hina/ 7.12.2016. u 14:12
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Holivudska zvijezda i aktivist za zaštitu okoliša Leonardo DiCaprio natječe se za još jednog Oscara protiv neočekivanog suparnika - bivšeg glavnog savjetnika ruskog predsjednika Vladimira Putina.

DiCaprijev film "The Ivory Game" o ilegalnoj trgovini slonovačom u Africi natječe se u kategoriji dokumentarnih filmova zajedno s filmom o istoj temi koji je snimio Sergej Jastržembski, najpoznatiji dužnosnik Kremlja na Zapadu tijekom više od desetljeća.

Bivši ruski diplomat proveo je većinu svoje karijere odbacujući medijske kritike kao Putinov savjetnik za Čečeniju i posebni izaslanik u Bruxellesu. Počeo je karijeru kao šef odjela za informiranje u ruskom ministarstvu vanjskih poslova, nakon čega je imenovan veleposlanikom u Slovačkoj, a po povratku iz Bratislave došao je na dužnost glasnogovornika Borisa Jeljcina.

Sada Jastržembski pokušava privući pozornost filmom "Ivory - A Crime Story" u kojemu imenuje glavne kupce slonovače, među kojima Kinu, Vatikan i budističke svećenike na Tajlandu.

"Možemo se samo nadati da će ovaj film doprijeti do svijeta kako bi obratio veću pozornost na ovu tužnu situaciju glede slonova u Africi", rekao je Jastržembski u intervjuu za Reuters u Parizu.

On je kazao da je pokazao DiCapriu najavu za film prije tri godine na jahti zajedničkog prijatelja, oligarha Vladimira Zemcova u Saint Tropezu kao i da ga je pozvao da sudjeluje u njegovom projektu financijski ili na bilo koji drugi način. Međutim, ništa nisu dogovorili.

"Mislim da je DiCaprio želio napraviti svoj vlastiti film", rekao je Jastržembski. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
obiteljska borba

Znate li za 'prokletstvo Grimaldijevih'? Je li u njemu odgovor na sve nevolje koje su se dogodile princezi Charlene?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba