Ostalo

Leonardo DiCaprio se natječe za još jednog Oscara protiv neočekivanog suparnika

DiCaprijev film 'The Ivory Game' o ilegalnoj trgovini slonovačom u Africi natječe se u kategoriji dokumentarnih filmova

Vijesti.hr - Hina
07.12.2016 14:12

Holivudska zvijezda i aktivist za zaštitu okoliša Leonardo DiCaprio natječe se za još jednog Oscara protiv neočekivanog suparnika - bivšeg glavnog savjetnika ruskog predsjednika Vladimira Putina .

DiCaprijev film "The Ivory Game" o ilegalnoj trgovini slonovačom u Africi natječe se u kategoriji dokumentarnih filmova zajedno s filmom o istoj temi koji je snimio Sergej Jastržembski , najpoznatiji dužnosnik Kremlja na Zapadu tijekom više od desetljeća.

Bivši ruski diplomat proveo je većinu svoje karijere odbacujući medijske kritike kao Putinov savjetnik za Čečeniju i posebni izaslanik u Bruxellesu. Počeo je karijeru kao šef odjela za informiranje u ruskom ministarstvu vanjskih poslova, nakon čega je imenovan veleposlanikom u Slovačkoj, a po povratku iz Bratislave došao je na dužnost glasnogovornika Borisa Jeljcina .

Sada Jastržembski pokušava privući pozornost filmom "Ivory - A Crime Story" u kojemu imenuje glavnekupceslonovače, među kojima Kinu, Vatikan i budističke svećenike na Tajlandu.

"Možemo se samo nadati da će ovaj film doprijeti do svijeta kako bi obratio veću pozornost na ovu tužnu situaciju glede slonova u Africi", rekao je Jastržembski u intervjuu za Reuters u Parizu.

On je kazao da je pokazao DiCapriu najavu za film prije tri godine na jahti zajedničkog prijatelja, oligarha Vladimira Zemcova u Saint Tropezu kao i da ga je pozvao da sudjeluje u njegovom projektu financijski ili na bilo koji drugi način. Međutim, ništa nisu dogovorili.

"Mislim da je DiCaprio želio napraviti svoj vlastiti film", rekao je Jastržembski.