Ostalo

Lily Allen: Žene moraju imati pravo na abortus!

Britanska pop zvijezda Lily Allen uključila se u aktualnu debatu britanske vlade o ograničavanju prava na pobačaj do 24. tjedna trudnoće raspisavši se na Twitteru kako žena sama treba odlučiti hoće li i kada pobaciti.

RTL
10.10.2012 09:18

Pop pjevačica Lily Allen zalaže se za prava majki da same odluče hoće li i kada pobaciti.

Ovim komentarom na T witteru , majka 11-mjesečne kćer Ethel , koja čeka drugo dijete sa suprugom Samom Cooperom , dala je svoj doprinos aktualnoj debati britanske Vlade o ograničavanju prava na pobačaj do 24. tjedna trudnoće.

Ova odlučna pjevačica smatra kako majke nose najveću brigu o djeci te da se njihov život nakon porođaja potpuno promijeni. Upravo zbog toga Lily tvrdi kako je abortus odluka žene, koja joj se nikako ne smije nikako uskratiti.

"Djeca su prekrasna, ali njihovo je odgajanje gadan posao jer ona ne mogu ostati sama kod kuće dok ste vi cijeli dan na poslu. I tate su ponekad divni, ali još su češće u stanju, kada dijete jako plače, ostaviti ga s majkom. Žene su u tim situacijama jako usamljene i tužne, pa i ljutite iako svoje dijete vole najviše na svijetu. I tada se pitaju kako bi njihov život izgledao da nikada nisu rodile. Dakle, tvrdim da žene u pitanju abortusa moraju imati pravo izbora", obrazložila je svoj stav na društvenoj mreži.