Ostalo

On je bio nadobudni intelektualac, a ona njegova učiteljica: Brigitte i Emmanuel Macron već 30 godina...

Upoznali su se kada je njemu bilo 14 godina, a njoj 38. Simpatije su bile obostrane, a nakon što su prerasle u ljubav, Brigitte je to na početku stajalo ugleda i kompletnog prijašnjeg života

RTL.hr
25.04.2022 12:15

Prije pet godina stajala je uz njegov bok, a niti sada nije ništa bilo drugačije. Prva dama Francuske Brigitte Macron , velika ljubav francuskog predsjednika Emmanuela Macrona , žena je koja ga je očarala još u vrijeme kada mu je bila učiteljica francuskog i latinskog jezika u privatnoj katoličkoj provincijskoj školi. Koja je vjerojatnost da ćete na kraju završiti s učiteljicom o kojoj maštate tijekom odmora? Gotovo nikakva, no Macron je već tu pokazao svoj karakter i kako je spreman učiniti sve kako bi imao ono što je godinama priželjkivao.To se dogodilo i ovoga puta, kada je po drugi put glavni i odgovorni čovjek, ne samo Francuske, već i Europske Unije.

Brigitte i Emmanuel Macron

Izvor: Profimedia

"Izbor moga supruga za predsjednika predstavlja ogromnu čast. Spremni smo za još jedan petogodišnji mandat. Svi želimo da se stvari promijene. Ja to želim svim svojim srcem. Vrlo je ambiciozan i učinit će sve da ostvari te svoje ambicije. Imam ogromno povjerenje u njega i vjerujem da će uspjeti u tome", rekla je prva dama Francuske nakon što se u nedjelju navečer saznalo za njegov trijumf. Kada se prvi put kandidirao na predsjedničkim izborima, pažnju medija je možda najviše privukao njihov odnos koji su brakom ozakonili 2007. godine. Bivša učiteljica od njega je starija 24 godine, u prijevodu može mu biti majka. Tada 14-godišnji Emmanuel još kao tinejdžerzaljubio se u 38-godišnju učiteljicu, a simpatije su, navodno, čak i tadabile obostrane. Imali su se prilike bolje upoznati jer su i ostali bivši učeniciBrigitte opisivali kao nimalo tipičnu prosvjetnu radnicu. Sa svojim je učenicima mnogo razgovarala, diskutirala, uvodila projektnu nastavu i vodila ih u kino i kazalište, a nerijetko bi s njima kao s grupom otišla i na piće. A kada je jednog dana obznanila kako će se udati za svojeg učenika, kako piše u njezinoj biografiji 'Brigitte Macron, l'affranchie', izgubila je sve dotadašnje prijatelje i prijateljice koji vezu nisu odobravali od samoga početka.

"Jednom mi je prilikom rekla kako je tada ostala bez svih svojih prijatelja. Svi oni s kojima je putovala, išla na odmore, preko noći su prestali s njom pričati", ispričao je u knjizi jedan prijatelj kontroverzne prve dame. I njezini roditelji, inače ugledni liječnici, kćer su počeli izbjegavati kao da 'ima kugu', a budući da su tada živjeli u malom gradu, nije im bilo lako kadasu im sugrađani dolazili na vrata i pljuvali pred ulazom. Dok su se i Macronovi roditelji nadali da će par prekinuti, Brigitte se od njega nije mogla distancirati, bila je oduševljena njegovom načitanošću, energijom i mladošću. Pred razredom je znala čitati njegove pjesme i diviti im se, a kako je tada kao mladić govorio da bi volio biti glumac, poticala ga je da se okuša i u tome pa je tako u jednoj školskoj predstavi glumio čak i s njezinom kćeri Laurence. Sada nakon toliko godina, Macronov otac prvi put je komentirao sinov brak za francuske medije. "Možda je bilo prerano, no, tko sam ja da sudim... Kroz godine se pokazalo da je vrijedilo", rekao je Jean-MichaelMacron .

ČEKALA SE PUNOLJETNOST

Njihova veza postala je službena kada je on postao punoljetan. Ona je tada već bila ostvarena žena koja iza sebe ima profesorsku karijeru, brak i troje djece. Oboje su se preselili iz rodnog grada i otišli u Pariz, odnosno Macron je to učinio nekoliko godina ranije kako bi pozavršavao škole i fakultet, a ona mu se potom pridružila. Njezinoj djeci trebalo je neko vrijeme da prihvate novog člana obitelji.

Emmanuela i Brigitte Macron

Izvor: Profimedia

I dok se zbog njega odrekla braka i prijašnjeg mirnog života" s bankarom Andréom Louisom Auzièreom , Macron se zbog Brigitte odrekao mogućnosti da ima biološku djecu. No, unatoč svemu, kada su zajedno ponašaju se kao tinejdžeri. "Nemamo klasičnu obiteljsku priču, i to je realnost", rekao je Macron tijekom jednog od političkih govora, "no to ne znači da se manje volimo". Tu nejednakost u godinama uvelike su iskoristili na prošlim izborima kada su na naslovnicama brojnih lifestyle časopisa pozirali u nešto opuštenijim izdanjima, primjerice u kupaćem kostimu kako šeću plažom.Da mu je velika podrška dokazala je već odavno. Uz njega je na svim važnijim političkim skupovima, a svome partneru je i nakon ove pobjede brže-bolje požurila u zagrljaj.Prva dama Francuske uz svog je supruga u svemu što on čini, a on svoje političke i životne uspjehe pripisuje njoj, smatra je svojom desnom rukom i partnericom - baš u svemu. Tko zna, vjerojatno je ona ta koja u sjeni kroji francusku, ali i europsku politiku.