Ostalo

MAJKE U ČETRDESETIMA! Slavne dame koje su roditeljstvo iskusile tek u petom desetljeću

Majčinstvo se sve češće odgađa za tridesete, a ove slavne dame djecu su dobile i kasnije - u četrdesetima! No, za sreću i radost nikad nije kasno

B.M.
06.10.2022 16:45

Glumica Hilary Swank iznenadila je svijet predivnom objavom, u 49. godini života čeka blizance. Trenutno je glumica u drugom tromjesečju trudnoće i sve prolazi odlično. I dalje radi te se osjeća sjajno. Godinama je, otkrila je u emisiji Good Morning America, pokušavala ostati trudna. "Ovo je nešto što sam jako dugo željela, moja iduća novost je da ću postati mama", rekla je Hilary i dodala da je lijepo konačno pričati o tome.

Divna je to vijest, posebno stoga što Swank otvoreno govori još od 2006. godine koliko želi djecu. Borba s neplodnošću može biti jako traumatična pa je time ova priča još ljepša - Swank je ostala trudna u godinama u kojima se žene opraštaju od ideje da će širiti obitelj. Lijepo je što joj se dugogodišnja želja ostvarila, kao i to što ona u sve ulazi energično i entuzijastično, kao da joj je barem desetak godina manje. I nije jedina, dok se ženama i danas pritisak oko majčinstva stvara čim završe s proslavom 30. rođendana, lijepo je znati da ima i drugačijih priča.

I nije Hilary Swank jedina koja će u kasnim četrdesetima upoznati čari majčinstva.

Glumica Halle Berry svoje je prvo dijete na svijet donijela kada joj je bilo 41, a drugo dijete, sina Macea, rodila je s 47 godina. Drugu trudnoću nazvala je šokom zbog kojeg je bila sretna. Naime, u početku je mislila da ma ima simptome menopauze. "Nisam mislila da je to moguće u mojoj dobi. To zovu gerijatrijska trudnoća", izjavila je kasnije u showu Ellen DeGeneres glumica.

Cameron Diaz

Kada je u dobi od 47 godina Cameron Diaz objavila da čeka svoje prvo dijete, svijet je počeo spekulirati. Je li Cameron koristila usluge surogat majke ili je začela i rodila svoje dijete sama? Odgovor na to pitanje nitko nije saznao budući da je ponosna mama djevojčice Raddix odlučila sve zadržati maksimalno privatnim. Majčinstvo ju je, to nije skrivala, iznimno usrećilo kada je malena stigla prije više od dvije godine.

Cameron Diaz

Susan Sarandon

Velika Susan svoje prvo dijete rodila je s 39 godina. Nakon što je osamdesetih stigla njezina Eva, Susan je u četrdesetima rodila još dvoje djece - sinove Jacka i Milesa dobila je u dobi od 42, odnosno 45 godina. Susan inače boluje od endometrioze pa nije računala da će se ostvariti u ulozi majke čak tri puta, posebno ne u četrdesetima!

Janet Jackson

Pjevačica je u dobi od 50 godina otkrila svijet da stiže njezin sin Eissa Al Mana. Dotad je bila žrtvom glasina. Naime, obožavatelji su smatrali da je Janet tijekom osamdesetih tajno rodila, no ona je to konačno demantirala baš te godine, tijekom trudnoće.

Janet Jackson

Gwen Stefani

Glazbenica je majka troje djece, a svoje treće dijete - sina Apolla, rodila je u dobi od 44 godina. Zbog toga sina naziva čudom od djeteta. 2014. godine govorila je o svojoj trudnoći, rekavši da je ostala trudna neplanirano, kao da je tinejdžerica. Zbog toga je svoju glazbenu karijeru stavila na pauzu, odlučila se u tom životnom periodu potpuno posvetiti majčinstvu.

Beverly D'Angelo

Kada su Al Pacino i Beverly D'Angelo 2001. dobili blizance, Beverly je imala 50 godina. S Pacinom je zatrudnjela pomoću umjetne oplodnje i cijelo vrijeme se brinula, priznala je, zbog godina. Srećom, i porod i trudnoća prošli su glatko, a njihovi sinovi ove godine su proslavili 21.

Nicole Kidman

Nicole Kidman

Glumica je svoju Sunday Rose u dobi od 41 godinu, a tri godine kasnije i kćerkicu Faith. Ranije je s bivšim suprugom Tomom Cruiseom posvojila dvoje djece, a prije toga doživjela je spontani pobačaj. Za nju je to iskustvo bilo zaista traumatično, posebno zbog toga što je jako željela dijete s njim od samog početka njihovog braka. Navodno je imala i drugi spontani pobačaj, i to 2001. godine, kada je Cruise iznenada zatražio razvod. Srećom, preboljela je razvod i sa suprugom Keithom Urbanom krenula dalje. Uspjela je trudnoću sa svojom djevojčicom održati i jedva je dočekala da joj Sunday stigle. Djevojčica danas ima 14 godina i veliki je ponos svoje poznate majke.

Celine Dion

Proslavljena glazbena diva uspjela je u 40-ima ostati trudna nakon nekoliko ciklusa umjetne oplodnje. Nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, u dobi od 42 godine konačno je uspjela pa su joj stigli sinovi Eddy i Nelson. U ranim tridesetima dobila je i sina Renea. Iako je bilo trenutaka kada je gubila nadu da će dječak dobiti brata ili sestru, s 42 godine rodila je blizance.