Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
predstavila novu knjigu

Mani iskreno progovorila o svojim traumama i borbi s alkoholom

Mnogima se zamjerila, nikada nikoga nije štedjela, ni britkim jezikom, niti perom, i često je bila ispred svog vremena. Bez obzira na sve padove, Mani Gotovac uvijek bi se digla na noge! Na predstavljanju svoje nove knjige, iskreno je progovorila o svojim traumama i višegodišnjoj borbi s alkoholom!

RTL/ 4.4.2014. u 18:25
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Splićani i Mani Gotovac malo se vole, malo se ne vole i tako godinama, unatoč tome što je u svojoj novoj knjizi 'Ma koji život, ma koji teatar?' pošteno iskritizirala Split.

"Bez kritike nema stvarnog odnosa prema gradu, sve drugo je laskanje ili licemjerstvo", kaže spisateljica.

U knjizi je progovorila i o dugoj borbi s alkoholom koja je trajala sve dok je bila splitska intendantica, a za to krivi političke napade.

"Branila sam se alkoholom, kako je vrijeme sve više odmicalo tako sam sve više pila. To je jedino razdoblje u mom životu kada sam pila", kaže Mani.

Borba s alkoholom trajala je četiri godina, a sada kaže da je to sve iza nje. Cijelo jedno poglavlje nove knjige posvetila je rodnom gradu, no osvrnula se i na Splićanke koje je prozvala frigidnima.

"Za frigidnost je potrebno dvoje. Ne može žena biti frigidna ako je muškarac koji je pored nje ne dovede u situaciju da to bude", kaže spisateljica.

Počastila je Mani Splićane na način na koji samo to ona može. Doživjela je brojne drame, no uvijek se digla na noge.

"Znate kako ja kažem koja je tajna uspjeha muškarca-jedna vrijedna i odana žena uz njega, a koja je tajna uspjeha žene-rastava braka", otkriva tajnu uspjeha Mani.

Rastava braka - ključ uspjeha, bar tako kaže žena koja je postala prvom intendanticom u Lijepoj našoj i time otvorila vrata kazališta drugim ženama.

"Gotovo bih rekla da ima više žena, nego muškaraca koji se time bave, ali to vam ukazuje još na nešto, žene su u našoj zemlji plaćene lošije nego muškarci. Očito to mjesto intendanta nije baš najbolje plaćeno", kaže Mani.

Kao prava Dalmatinka, sada kada gleda unatrag kaže da bez obzira na sve, ništa ne bi mijenjala.

"I ponovno bi sve napravila što sam napravila, pa čak i pila, jer je to bila ta cijena – vrijedilo je",

Vrijedilo je Mani usprkos svemu. Promijenila je izgled kazališta i unatoč godinama ne namjerava u mirovinu, jer kaže, tek joj je 75!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Ima njuh za biznis

ČARAPE ĆE JOJ DONIJETI MILIJUNE! Lepa Brena lansirala revolucionarni proizvod koji će se prodavati i u Americi?

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba