Play ponuda
Play ponuda
ZVIJEZDA SERIJE 'PRIJATELJI'

Matthew Perry o borbi s ovisnošću: 'Kad sam u seriji mršav, onda sam na tabletama, kad sam debeo, onda je alkohol...'

Američki glumac napisao je memoare u kojima je sažeo svoju borbu s ovisnošću. Počela je sa 24 godine, 15 puta je bio na odvikavanju, 14 puta na operacijskom stolu, a sada je već neko vrijeme trijezan

Image
Foto: www.profimedia.hr
A.Š./ 20.10.2022. u 15:15
Play ponuda

Glumac Matthew Perry najpoznatiji po ulozi Chandlera u seriji 'Prijatelji', šokirao je prije nekoliko godina priznanjem kako se pola snimanja a ne sjeća jer je na setu bio alkoholiziran i drogiran. Njegova borba s ovisnošću je vrlo poznata, a sve je sažeo u svojoj knjizi, memoarima 'Friends, Lovers and the Big Terrible Thing' koji izlaze 1. studenog. Život mu je zbog borbe s ovisnošću doslovce visio o niti!

"Htio sam podijeliti svoje iskustvo sad kada sam siguran da ponovno ne prelazim na mračnu stranu. Morao sam pričekati neko vrijeme dok nisam bio posve čist i daleko od dugogodišnjeg alkoholizma i ovisnosti o drogama. A najvažnije od svega je da sam bio prilično siguran da će moja priča pomoći ljudima", rekao je Perry za People. Priznao je kako je ostatak ekipe na setu za njegovo nedolično ponašanje imao razumijevanja i više no što je trebalo. U trenutku kada je dobio ulogu luckastog i sarkastičnog prijatelja, Matthew je imao tek 24 godine, a tada počinje i njegova ovisnost koja je kroz deset godina dostigla vrhunac.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/ddb07108-8f25-11ec-9bd1-0242ac120025/original

Izvor: Instagram

"Na neki način, ovisnost sam mogao podnijeti na početku, ali kad sam imao 34 godine, bio sam stvarno ukopan u velike probleme", rekao je, napominjući da je došao do točke kada je uzimao 55 analgetika dnevno. "Ako gledate moj izgled tijekom serije – kada imam višak kilograma, to je onda alkohol; kada sam mršav, to su tablete. Kad imam kozju bradicu, znači da se radi o puno tableta", napisao je u svojoj knjizi.

Glumac je 15 puta u životu bio na odvikavanju, 14 puta završio je na operacijama koje su posljedica dugog života kao ovisnika, primjerice, kada mu je napuklo debelo crijevo. Matthew je već neko vrijeme trijezan, zbog čega je sada procijenio da je pravo vrijeme za izbacivanje knjige...

"Kad sam prvi put primljen u bolnicu rečeno mi je da imam dva posto šanse za život. Stavili su me na uređaj koji se zove ECMO stroj, koji funkcionira i diše umjesto tvog srca i pluća. Nitko to ne preživi, ja to zovem čudom", naglasio je.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
najbolji na svijetu

Moderna obitelj! Karim Benzema pozirao sa sinom, podržala ga bivša supruga, ali i sadašnja djevojka

Play ponuda

Više s weba