Ostalo

Meghan i princ Harry novom odlukom razljutili britansku javnost: 'Ne možeš imati i ovce i novce'

Meghan Markle i princ Harry objavili su detalje oko krštenja svog sina Archieja, a neke odluke se britanskoj javnosti nisu nimalo svidjele

Tabloid.hr
04.07.2019 14:17

Archie Harrison Mountbatten-Windsor bit će kršten u subotu u Windsoru, potvrdila je Buckinghamska palača.

Dvomjesečnog sina princa Harryja i Meghan Markle krstit će nadbiskup od Canterburyja Justin Welby u privatnoj kapelici unutar dvorca.Krštenje će se održati u malom intimnom i obiteljskom krugu, a imena kumova neće biti objavljena.

"Kumovi će, prema njihovoj želji, ostati tajna", stoji u službenoj izjavi palače.

Meghan i princ Harry sa sinom

AP

Dio medija je zbog toga kritizirao kraljevski par, kao i zbog činjenice da ne daju javnosti da vidi barem dolazak na krštenje. Naime, Meghan i Harry objavit će naknadno neke od fotografija s krštenja koje će snimiti fotograf Chris Allerton.

"Ljudi ih uglavnom podržavaju zbog odluke da sina odgajaju što je više moguće u privatnosti. Ali krštenje je nešto sasvim drugo. Archiejeva prabaka je poglavarica Aglikanske Crkve, a on je vrlo visoko u nizu nasljednika krune. Harryjevo i Meghanino vjenčanje je financirano javnim novcem, kao i renovacija nove kuće. Ne možeš imati i ovce i novce tako da ova odlukane izgleda baš dobro. Harry je jako zaštitnički nastrojen prema svojoj obitelji, ali u nekim situacijama to treba ostaviti po strani, a ovo je takva situacija", rekao je jedan kraljevski izvor za Daily Mail. Prema njihovim saznanjima, Meghan i Harry su za kumove odabrali bliske prijatelje koje poznaju već godinama.