Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
TIHI ODLAZAK

Mirno u snu preminula legendarna glumica Angela Lansbury, najpoznatija je po seriji 'Ubojstvo, napisala je'

Angela Lansbury, britanska glumica čija se karijera protegla na osam desetljeća i koja je utjelovila neizbrisive portrete širokog raspona likova od zlikovaca do detektiva i laganih komičnih uloga na filmu, u kazalištu i na televiziji, umrla je u 96. godini, priopćila je njezina obitelj u utorak

Image
Hina/ 12.10.2022. u 10:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Glumica Angela Lansbury, koja je odigrala ulogu spisateljice koja rješava zagonetke ubojstava u dugogodišnjoj američkoj TV seriji "Ubojstvo, napisala je", umrla je mirno u snu u svome domu u Los Angelesu, prema priopćenju njezine djece.

Glumica je bila tek tri dana od svoga 97. rođendana.

U filmovima, Lansbury se pojavljivala u fascinantnim sporednim ulogama, uključujući i u svojoj debitantskoj ulozi koju je odigrala kao tinejdžerica u filmu "Plinsko svjetlo" iz 1944. godine, kao i u ulozi Sibyl u "Slici Doriana Graya" iz 1945. godine i u ulozi manipulativne majke Laurencea Harveyja u filmu "Mandžurijski kandidat" iz 1962. godine. Sve tri uloge donijele su joj nominaciju za Oscara.

https://d19p4plxg0u3gz.cloudfront.net/6ccab636-49fd-11ed-ac71-e222ad8647e0/original

Izvor: Profimedia

Gotovo sedam desetljeća nakon prve filmske uloge, nagrađena je počasnim Oscarom za životno postignuće u 88. godini u studenom 2013. godine. Oskarovci Geoffrey Rush i Emma Thomson na svečanosti su odali počast glumici. Rush ju je pohvalio kao "živuću definiciju širine", dok se Thompson prisjetila bacanja pite na Lansbury tijekom snimanja komedije "Dadilje McPhee" iz 2005. godine.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
TUŽNA PRIČA

Od milijunašice do prosjačkog štapa: Bivša manekenka živi na ulici, ne tušira se i jede iz kontejnera

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba