Ostalo

Mišo Kovač očitao bukvicu prezimenjaku

Danima će se još prepričavati, ali i slaviti jučerašnji povijesni poraz od Brazila. Rijetko kad su Hrvati bili tako ponosni nakon poraza kao sinoć. Svi osim Miše Kovača, koji je prezimenjaku Niki očitao nogometnu bukvicu. Na društvenim su mrežama pak navijači bukvicu očitali japanskom sucu. Dario Todorović ima sve detalje ove vruće, točnije vatrene noći.

RTL
13.06.2014 18:21

Velika je to bila večer za hrvatski nogomet, pa su navijači na ulice, u kafiće i na trgove izišli i mnogo prije 22 sata. Nemilosrdni pljusak koji se spustio u nekim gradovima uspio je prorijediti broj ljudi koji su navijali vani, ali atmosfera je svejedno bila odlična.

Protiv kiše se nije moglo, pa Miši nije toliko žao otkazanog koncerta na Bundeku jer je sve pomaknuto na 18. lipnja. Samo da dečki pokažu što znaju.

''Jedan Hrvat stalno šuti i stalno ga po glavi tuku i zato želim da oni danas dobiju Brazil. Bit će 1-0 za Brazil. RTL je super televizija'', izjavio je legendarni estradnjak.

A kako se za veliku večer pripremala njegova kćer? ''Slaba sam ja što se tiče nogometa. Znam samo kad naši zabiju, tad sam sva u unrebesu, ali pravila me neće'', kaže Ivana Kovač

U Koprivnici je bila prava fešta i debelo prije nego je tekma počela, pivo se točilo u potocima.

Za dizanje je atmosfere zadužen bio Psihomodo Pop, koji su dobro napravili svoj posao, unatoč tome što Davor Gobac i nije preveliki poznavatelj nogometa.

''Ja ne pratim nogomet, al dobro pogledam si tekmu kad je ovak Svjetsko prvenstvo'', rekao je uvijek razigrani Gobac

Iako su mnogi prije utakmice strepili od velikih Brazilaca, bilo bi im lakše da su čuli riječi Engleza koji se dobro razumije u pivo i nogomet i točno zna kako će izgledati finale na Maracani.

U Sao Paulu je odlično počelo. Prvi je gol stigao kao naručen. Marcelo je poslao loptu u vlastitu mrežu, a kod nas je krenula erupcija navijanja. '' Hoćemo još, hoćemo još'', odjekivalo je sa zagrebačkog Trga.

Atmosferom je bio oduševljen i gradonačelnik Milan Bandić.

''Imamo najvjernije navijače, i najbolje tehničare na svijetu uz Brazilce, vjerujem da nećemo izgubiti.

Nije to bila laka utakmice za gledanje. Trgali su se živci, čupala kosa i grizli nokti. Koji su najviše nastradali kad je stigla ta 71. minuta. Japanski sudac je nasjeo na jeftinu glumu Freda i bacio naše navijače bacio u očaj, a Neymar je uspio savladati Pletikosu.

''Ovakvo se suđenje ne može vidjeti ni po seoskim županijskim ligama kao tu u Konavlima. Jedanaesterac je bio presmiješan'', izjavio je jedan od ogorčenih navijača.

Bilo je i onih koji su imali optimističan pogled unaprijed. ''Sad se moramo sabrat u jedno i pokazat što je Hrvatska. Ima nas 4 milijuna i ponosni smo, a njih 200 milijuna. Imali smo vodstvo na otvorenju Svjetskog prvenstva kad je pritisak bio najveći!''

Mišo je dramu u Sao Paulu pratio temperamentno, a kad je sve bilo gotovo, odlučio je dati svoju analizu. ''Neymar je dao dva gola, a Modrić nijedan, nije imao s kime igrati. Nadam se da će moj prezimenjak i dalje računati na Sammira i Eduarda te da neće davati šansu igračima za koje Hrvati ni neznaju odakle su, samo toliko'', rekao je razočarani pjevač.

Nije on bio jedini, kao ni milijuni Hrvata. O sudačkim se odlukama pričalo diljem svjetskih medija. ''Strast s kojom su navijači gledali utakmicu je nevjerojatna. Hrvati su pokazali odličnu utakmicu, odličnu atmosferu i stav, a mi ćemo nastaviti navijati za Hrvatsku na ovom prvenstvu. Sudac je napravio očiti previd u korist domaćina'', rekao nam je Jim iz Engleske.

Kažu naši navijači da se bez obzira na poraz, i dalje slavi.

''Svaka čast dečkima, prolazimo grupu i idemo! Ajmo Hrvatska, ajmoooo!''

U tom ćemo tonu i završiti priču. Brazilci su dobili svoju pobjedu koja im je bila važnija od svega na svijetu, a mi i nismo toliko tužni. Prvenstvo je tek krenulo i imat ćemo mi još razloga za slavlje.