Ostalo

Miss Ukrajine pobjegla je sa sinom: Probudile su nas eksplozije i zvukovi sirena...'

Bivša ukrajinska misica podijelila je svoju potresnu priču kako bi potaknula druge zemlje da učine više u naoružavanju njezinih sunarodnjaka i žena.

RTL.hr
12.03.2022 12:00

Bivša pobjednica Miss Ukrajine Veronika Didušenko jedna je od mnogih koji su morali pobjeći iz domovine nakon ruske invazije. Nakon što je s malim sinom pobjegla iz Kijeva, odlučila je podijeliti svoju priču kako bi potaknula druge zemlje da učine više u naoružavanju njezinih sunarodnjaka i žena.

Veronika Didušenko

(FOTO: PROFIMEDIA)

Didušenko je ispričala svoju priču na konferenciji za novinare u Los Angelesuu uredu odvjetnice za ženska prava Glorije Allred , koja je rekla da se s bivšom kraljicom ljepote sprijateljila prije nekoliko mjeseci.

Misica je najprije rekla da su nju i njezinog sedmogodišnjeg sina prvog dana invazije probudili zvukovi sirena za zračne napade i eksplozije te su se pridružili tisućama drugih na putu do evakuacije.

"Na mom... putu do granice Ukrajine, nije bilo mjesta gdje se sirene ne bi oglasile, gdje rakete i bombe ne bi eksplodirale", rekla je.

Veronika Didušenko

(FOTO: PROFIMEDIA)

Didušenko i njezin sin na kraju su stigli u Moldaviju i putovali kroz druge europske zemlje prije nego što su stigli u Ženevu u Švicarskoj. Didušenko je rekla da je donijela "srceparajuću" odluku da tamo ostavi sina kako bi otputovala u Sjedinjene Države i održala konferenciju za novinare s Allredom.

Inače, Veronika je okrunjena za Miss Ukrajine 2018. godine, a titulu je izgubila kada se saznalo da je majka i da je ranije bila u braku.