Ostalo

Mračna tajna najbogatije žene Australije

Australsku multimilijarderku Ginu Rinehart, nasljednicu rudnika Hancock, koja bi mogla postati najbogatija žena na svijetu, prema časopisu Forbes, djeca su optužila za škrtost.

M.L. - Hina
04.02.2012 11:42

Prema azijskom izdanju Forbesa, Rinehart, (57) koja posjeduje 18 milijardi američkih dolara, najbogatija je žena Azije i Pacifika i najbogatija žena Australije. Ako se zadrže cijene sirovina Rinehart će preuzeti Christie Walton mjesto najbogatije žene svijeta, objašnjava časopis. Walton je udovica utemeljitelja dućana Wal-Mart.

Elektronske poruke koje je objavio sud zadužen za obiteljski spor Rinehart, otkrivaju da jedna od kćeri Gine Rineahrt vapi za zaštitom čuvara i sigurnijim stanom. "Ti ne razumiješ što znači kad cijeli svijet misli da ćeš biti bogatija od Billa Gatesa. Trebaju nam čuvari i sigurniji stanovi", napisala je mlada žena u mailu u srpnju 2011.

Troje od njezino četvero djece pokrenulo je sudski postupak protiv majke zbog kontrole obiteljske korporacije, čije je bogatstvo procijenjeno na više od 3 milijarde australskih dolara, ili 2,44 milijarde eura.

Gina Rinegart je pokušala spriječiti objavu tih poruka, ali sudac Michael Ball je u četvrtak dozvolio njihovo objavljivanje.