Play ponuda
Play ponuda
najpoznatiji glas na svijetu

Na crnoj listi Vladimira Putina ima mjesta i za njega: Evo zašto i kako je Morgan Freeman ondje dospio

Ime Morgana Freemana našlo se na crnoj listi ruskog predsjednika među kojima je najviše političara, no evo kako se ondje pronašao i iskusni glumac

Image
Foto: Profimedia
RTL.hr/ 25.5.2022. u 9:00
Play ponuda

Glumac Morgan Freeman našao se na crnoj listi ruskog predsjednika Vladimira Putina. Njegovo ime pronašlo se na crnoj listi osoba iz javnog i političkog života kojima je zabranjen ulaz u najveću zemlju na svijetu. Prema pisanju The Washington Posta, pomalo je iznenađujuće da se ondje našlo ime 84-godišnjeg glumca Morgana Freemana među mnogobrojnim političarima na navedenom popisu. Rusi koji podržavaju Putina tvrde kako je Freeman objavio video u kojem "optužuje Rusiju za urotu protiv SAD-a i poziva na borbu protiv naše zemlje".

Naime, riječ je o videu snimljenom 2017. godine i to u produkciji 'Odbora za istraživanje Rusije' ('Committee to Investigate Russia'). U spomenutom videu Freeman je ulozi naratora koji prepričava izmišljeni filmski scenarij u kojem priča o političkom usponu i vrhuncu 69-godišnjeg Vladimira Putina. Isto tako, nije stao na tome već je u svome govoru rekao kako Putin koristi i moć društvenih mreža u svrhu širenja vlastite propagande.

Podsjećamo kako je rusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo popis 963 Amerikanca koji ne smiju ući u Rusiju. Treba naglasiti kako u ovom slučaju ta lista ima ponajprije simboličan značaj. Na njemu posebno mjesto imaju predsjednik SAD-a Joe Biden i potpredsjednica Kamala Harris.

Image
Foto: AP Images
Image
AP Images
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ELIZABETA AUSTRIJSKA

Zanimljivosti o carici Sisi: Bila je simbol ženske snage, ali i prva influencerica, opsjednuta vježbanjem

Play ponuda

Više s weba