Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
MRŠAVICAMA JE ODZVONILO

Na izraelskim pistama odsad samo žene s oblinama!

Konačno! To su sigurno pomislili mnogi Izraelci kada je vlada donijela zakon kojim se pothranjenim manekenkama zabranjuje da nose revije. Trend anoreksičnih mršavica, smatraju, poguban je za tinejdžerice koje žele izgledati baš poput svojih idola, stoga od sada njihovim pistama smiju šetati samo žene s oblinama!

RTL/ 3.1.2013. u 17:43
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Premršave manekenke više nemaju što tražiti u Izraelu! S prvim danom 2013. stupio je na snagu zakon koji modelima s indeksom tjelesne mase manjim od 18,5 zabranjuje angažman u zemlji.

Drugim riječima, djevojka visoka 175 centimetara ne smije imati manje od 59 kilograma. Tim zakonom pokušavaju s modnih pista otjerati anoreksične manekenke koje mladim djevojkama stvaraju pogrešne ideale. No zakon se izraelskim mankenkama nimalo nije svidio!

"Ako me pitate imam li dostatan indeks tjelesne mase, odgovor je - nemam! Manji je!", rekla je manekenka ShirlieBuganim.

One tvrde indeks tjelesne mase nije pokazatelj zdravlja. "Ako već radiš nešto što bi se moglo povezati s medicinskim pregledom, napravi ga kako treba, pa će se vidjeti tko je zdrav, a tko nije. To bi mogao biti pokazatelj", kaže AdiNoyman.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Glavni problem je fotošop! Niti jedna manekenka ne izgleda kao nakon fotošopa! Previše fotošopa nije dobro za nas", dodala je Buganim.

U zakonu još stoji da ako se fotografije korigiraju fotoshopom i na taj način mijenjaju izgled manekenke, to mora biti posebno naglašeno.

Upravo se čita

Image
VEČERAS JOŠ DVA VJENČANJA!

Neke mladenke na prvu razočarane: 'Probala sam, ali ne mogu biti fejk'

Oglašivači smatraju da taj zakon neće spriječiti anoreksiju među populacijom. No, svjesni su svojeg utjecaja. "Oglašivači imaju nevjerojatnu moć. Oni biraju modele, teme i sadržaje! Zakon reflektira neku vrstu trenda. Pozitivan trend tjera nas oglašivače da na kraju svega razmišljamo dalje od kampanje! Dakle, o ciljanoj publici i o posljedicama koje može izazvati sve što se objavi", rekao je jedan od njih.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
NERIJEŠEN MISTERIJ

Detektiv otkrio: Filip Kapisoda nije ubio Kseniju Pajčin iz razloga kojeg svi navode

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba