Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
nije im lako

Na što su sve spremne zvijezde kako bi bile slavne?

Kako se postaje poznat i zašto su neki poznati samo po tome što su poznati? To su pitanja na koje smo pokušali naći odgovore. Došli smo do zaključka da su zvijezde nekad bile zvijezde zbog toga što rade. Danas da biste bili poznati i priznati morate iskakati iz raznih pašteta. Što sve glumci, pjevači i sportaši rade zbog naslovnica, pročitajte upravo sad.

RTL/ 19.2.2014. u 17:31
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ako ste mislili da je slavnima lako, gadno ste se prevarili. Novija povijest bilježi trend u kojem jednostavno nije dovoljno baviti se samo svojim javnim poslom i biti slavan. Ukoliko želite biti ozbiljan celebrity, dužni ste svekolikom pučanstvu osigurati ovih pet stvari.

Prva i najvažnija dužnost svake domaće face je tjedno krstarenje po eventima.

"Danas je da bi bili uspješni u svom poslu, jedna od glavnih karika PR, odnosno biti u javnosti, biti prisutan, biti viđen i to konstantno", kaže PR agent Toni Dabinović.

Sve to treba pametno isplanirati jer ne daj bože jednog od dva najgora zla - da vas proglase eventušom, jer nema cateringa u gradu kojeg niste okusili ili da slučajno propustite event godine.

Društvena okupljanja su sjajna platforma za promociju. Recimo posljednje kampanje koju ste snimili, ali ne za ono čime se bavite, već za sponzora koji je to masno platio. Tako su vaterpolisti snimili kalendar, nogometaši su nerijetko i manekeni, a pjevačice zaštitna lica svega - od igle do slona.

Ne promoviraju samo za svoju, već i tuđu korist. Domaći su celebovi redom i humanitarci - dokazuju to svakom novom akcijom za pomoć bolesnoj djeci ili socijalno ugroženim obiteljima. A ako se niste barem jednom borili za prava nejakih šapa, nemate što tražiti u domeni slavnih s velikim S.

"Potrebno je raditi i dodatne akcije kojima bi se promovirao taj njihov rad. Od pojavljivanja na društvenim eventima, kreiranja nekih akcija kojih će oni biti nositelji, poput humanitarnih akcija ili slično", objašnjava Dabinović.

Socijalno su i politički osvješteni. Najsvježiji primjer je zloglasni referendum o pravima LGBT osoba. Dugo se glumci, sportaši i pjevači nisu tako uzbudili.

Skandal je uvijek dobro sredstvo za privlačenje medijske pozornosti. Nema pravog celeba koji se barem jednom nije našao u unakrsnoj paljbi. Jelena Rozga i Goran Bare, Jelena Rozga i Remi iz Elementala ili pak u posljednje vrijeme sve glasnija Ivana Kindl koja se na Facebooku obrušila na kolegu.

"Ona nema načina kako da dođe u medije pa preko društvenih mreža vrijeđa Zdravka Čolića. Čekaj malo, tko je zdravko Čolić, a tko je Ivana Kind? Kako je to  moguće uopće stavljati u isti koš? Ne zato što ona ne zna dobro pjevati, nego zato što očito to što radi, radi krivo. Onda nalazi jedan taj ekscesan način da dođe do publike, ali vjerujte mi to je potpuno krivo. Tako se ne postaje zvijezda", kaže novinar Vedran Strukar.

Šećer na kraju! Ništa vas neće natjerati da naćulite uši kao dobar i sočan trač o privatnom životu vaših omiljenih zvijezda.

"Imamo primjera poznatih koji od samog početka kroz svoj posao promoviraju privatni život, dok ima onih koji ne daju", kaže Dabinović.

"Nina Badrić se vrlo dostojanstveno razvela, danas ne znat s kim je, ima li koga. Zašto, jer ona privatnost čuva na jedan vrlo dostojanstven način i mnoge bi se kolege trebali ugledat na nju", kaže Strukar.

Njezin je kolega Tony Cetinski svoju intimu isprostituirao do krajnjih granica. I to je jedan način da budete sveprisutni celebriti s vrha liste.

Neke zvijezde imaju dobro osmišljenu kombinaciju istupanja u javnost, drugi daju sve sad i odmah, a treći nude, ali nitko ne želi. Iako samo prave zvijezde traju, a posvuduše prolaze, uvijek će biti onih koje će zanimati tko, s kim, kada i gdje. A uvijek će biti i onih koji će za celebriti status sve to uredno i bez granica isporučiti. Za svoju slavu i status zvijezde naše male društvene scene. 


Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
OSKAROVKA SASVIM ISKRENO

Hilary Swank o blizanačkoj trudnoći u 49. godini: 'Podupla se mučinina, poduplaju se hormoni...'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba