Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
PREMINULA U DVORCU

Najdugovječnija britanska kraljica: Otkriven je uzrok smrti kraljice Elizabete II.

Škotska državna evidencija je objavila smrtovnicu pokojne kraljice Elizabete II.

Image

Kao 25-godišnjakinja kraljica Elizabeta II. po prvi put je sjela na tron prije 70 godina. Kraljica niti jednom u ovih sedam desetljeća nije prekršila svoju riječ. Služila je narodu i svoje posao obavljala besprijekorno, ma koliko okolnosti i odluke koje je trebala donositi bile teške. Elizabeta druga je bez premca najpopularnije lice monarhije već godinama.

Foto: AP IMAGES
RTL.hr/ 29.9.2022. u 17:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Prema smrtovnici kraljice Elizabete II., najdugovječnija britanska kraljica preminula je od starosti. Podsjećamo kako je preminula u 97. godini života tog četvrtka, 8. rujna u dvorcu Balmoral u Škotskoj koji je bio jedan od njezinih najdražih rezidencija.

Točno tri tjedna nakon njezine smrti, Škotska državna evidencija je objavila kraljičinu smrtovnicu. Inače, Elizabeta II. je preminula iste godine kada je proslavila platinasti jubilej, točnije rečeno 70 godina na prijestolju.

Image
Foto: AP
Image
AP

Naslijedio ju je njezini najstariji sin Charles kojeg javnost zna kao osobu koja je najdulje čekala na prijestolje tisućljetne monarhije.

"Tijekom svog života moja voljena majka bila je inspiracija i primjer meni i cijeloj mojoj obitelji. Najiskrenije joj dugujemo, kao i svaka obitelj svojoj majci, za njenu ljubav, privrženost, vodstvo i primjer. Njezina predanost i odanost kao suverena nikad se nije pokolebala, u vremenima promjena i napretka, u vremenima radosti i slavlja te u vremenima tuge i gubitka", rekao je kralj Charles III. nakon što je izgubio vlastitu majku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: AP
Image
AP
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
Zadovoljna presudom

Lepa Brena stala u obranu ljubavnice Miroslava Ilića pa progovorila kako je izgledao njihov 'tajni' odnos

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba