Ostalo

Najpoznatiji tenor i legendarni glazbenik Andrea Bocelli uoči dolaska u Zagreb ekskluzivno za RTL

Najpoznatiji tenor na svijetu, legendarni Andrea Bocelli u Zagrebu nastupa 10. ožujka. No, prije nego što stigne u metropolu, u svom domu u Forte dei Marmi ugostio je ekipu RTL-a

Maja Oštro
06.02.2018 19:15

U kućuAndree Bocellija, velikuvilu na tri kata koja ima dizalo i gdje glazbenik krati daneu gradiću Forte dei Marmi glazbenikuglavnom dolazi sa svojom obitelji ljeti, ali je i blizu njegovog rodnog imanja koje se nalazi u samoj blizini Toskane.

Legendarni glazbenik Andrea Bocelli zna jako malo hrvatskog, ali zato svoju publiku poznaje u dušu. U Areni Zagreb održat će koncert i to na Dan žena, koje, u šali priznaje, jako cijeni.

"Lakše mi je reći što ne volim kod žena, ako uopće postoji nešto što ne volim. Odgajale su me žene, a i išao sam u školu koju su pohađale većinom žene pa sam njima bio okružen većinu vremena", rekao je Bocelli.

Ozbiljan, ali susretljiv i pristojan, najviše voli pričati o glazbi. Ipak na pitanja o vidu ne voli odgovarati. Zato rado priča o svojim hobijima, surfanju, skijanju i jahanju. Najviše voli biti na konju po noći.

"Noć je lijepa zbog tišine, mirno je, a to mi je važno kada idem jahati", priča Bocelli.

Glazba je Bocellijev život. U njegovu kuću pristizale su i druge brojne zvijezde iz cijelog svijeta. Kada dođu, uglavnom se druže u njegovom studiju gdje snimaju pjesme i duete. Posljednji u nizu to je učinio Ed Sheeran.

"Kao pjevač imao priliku upoznati poznate osobe i sretan sam zbog toga. Neki su mi prijatelji, a neki poznanici", kaže Bocelli.

Nazivaju ga najvoljenijim tenorom na svijetu. Kroz osmijeh priznaje, laska mu to, ali i stvara pritisak. Teško je ispuniti očekivanja svih obožavatelja.

"To je velika čast, ali i velika odgovornost jer očekivanja publike stalno rastu, a na kraju budeš i nagrađen", dodaje.

Iako nas je ugostio u svojoj vili u Italiji, nema odmora za Bocellija. Odmah po završetku intervjua avionom se zaputio u Ameriku gdje ga čeka turneja. Tek nakon toga nam stiže u Zagreb.