Ostalo

NAJTUŽNIJI ROĐENDAN NESTAŠNOG PRINCA! Harry mijenjao djevojke, tulumario i u Hrvatskoj pa pronašao mir u...

Na današnji dan, princ Harry ili kako neki kažu, ''nestašni princ'', slavi 38. rođendan, a mi vam u nastavku donosimo njegovu životnu priču

T.M.
15.09.2022 08:00

Članovi britanske kraljevske obitelji najpopularniji su od svih svjetskih monarha. I dok su neki predviđali kako će im u godinama koje dolaze padati popularnost, upravo su u prošloj dekadi članovi britanske kraljevske obitelji učinili suprotno. I pokojna kraljica Elizabeta je odustala od nekih strogih pravila, pa je sada, primjerice, kraljevska obitelj prisutna i na društvenim mrežama. No, najveću popularnost svakako su donijeli prinčevi William i Harry. U nastavku vam donosimo životni put ''nestašnog princa'' koji na današnji dan slavi 38. rođendan.

Henry Charles Albert David Mountbatten-Windsor, sin kralja Charlesa i pokojne Lady Diane rođen je 15. rujna 1984. godine u bolnici St. Mary's u Londonu. Rođen je tjedan dana prije roka, majka ga je rađala punih devet sati i već tada je sve upućivalo da će izrasti u nestašnog mladića sklonog kršenju strogih kraljevskih pravila. Kao dječak volio se igrati u vrtovima Kensingtonske palače, a velika strast bili su mu konji. I dok je William bio staložen, a kraljevski stručnjaci indirektno su ga od malih nogu pripremali za ulogu kralja, princ Harry često je narušavao mir kraljevske obitelji!

princ Harry

Miljenik voljene bake, pokojne kraljice Elizabete II. završio je Osnovnu školu Weatherby, a zatim je upisao Ladgrave School. Nakon smrti majke, princ Harry od slatkog dječaka postao je razuzdani tinejdžer sklon partijanju, mediji su svakodnevno izvještavali o njegovim ludim tulumima, a zabavljao se čak i u Hrvatskoj. Prije točno 11 godina, točnije 2011. godine, uhvaćen je u jednom noćnom klubu na otoku Hvaru gdje je do ranih jutarnjih sati pokazivao svoje plesne pokrete. Karizme mu očito ne nedostaje jer su već tada mnogi komentirali kako je nesuđeni kralj izuzetno susretljiva i opuštena osoba. Zbog pijanih zabava, druženja s poznatim facama i ljubljenja nepoznatih djevojaka, princ Harry, unatoč umiljatosti i karizmi, postao je ''crna ovca'' obitelji, ali miljenik javnosti jer je svojim ponašanjem, za razliku od ostalih članova koji su oduvijek poštivali protokol, pokazao da su i članovi kraljevske obitelji samo ljudi.

Školovao se na Eton Collegeu, prestižnom fakultetu koji pohađaju samo djeca pripadnika najveće britanske elite, a potom je odlučio proputovati svijet. Nestašni Harry tako je uživao u Australiji i Africi, družio se s mještanima, fotografirao sa životinjama, ali i pušio marihuanu i tukao se s paparazzima. No, ako mislite da je tu kraj skandala – sačekajte još malo. U mlađim danima izazvao je kontroverze zbog nošenja nacističke uniforme na zabavi pod maskama, a zbog toga se kasnije trebao javno ispričati. Zbog divljeg ponašanja, Harry je i u medijima okarakteriziran kao neposlušni sin kraljevske obitelji, ali to ga nije puno uzrujavalo. Iako nikada nije volio disciplinu, završio je Vojnu akademiju Velike Britanije, tri godine proveo je u vojsci, a sudjelovao je i u misijama u Afganistanu. No, nakon 20-ak dana provedenih u ratnoj zoni, tajne službe su ga vratile kući.

Princ William i princ Harry

Kada je riječ o ljubavnom životu, možemo samo napisati, Harry je bio pravi srcolomac. Među prvima za koju se zna bila je sportska novinarka Natalie Pinkham koju je Harry upoznao 1999. na Svjetskom prvenstvu u rugbyju. Navodno su se počeli viđati 2003., no veza im nije predugo trajala iako su ostali prijatelji i nakon. Sljedeću je navodnu djevojku Harry upoznao 2003. u noćnom klubu "Chinawhite". Riječ je o Cassie Summer koja je nekada hodala s glumcem Russellom Brandom . "On me pogledao u oči dok sam stajala s prijateljicama na šanku i pozvao me da se pridružim njegovom stolu. Nije trebalo proći mnogo vremena prije nego što je postao jako prisan", rekla je u jednom intervjuu. Ali, izgleda da je to bila ljubav na jednu večer. "Ne bih se mogla zamisliti da pijem čaj s princom Charlesom i Camillom", rekla je.

Chelsy Davy bila je Harryjeva prva ozbiljna djevojka. Zajedno su bili od 2004. do 2011. s nekoliko prekida, a ona mu je bila pratnja na bratovu vjenčanju. Ali, ni ona nije mogla živjeti ozbiljan kraljevski život. "Bilo je ludo, strašno i neugodno. Bilo je veoma teško, nisam se mogla nositi s time", rekla je u jednom intervjuu. Nakon nje, 2009. se s Harryjem povezivala prijateljica Kate Middleton, Astrid Harbord . O njoj mediji nisu mnogo pisali, osim da su se jednom zabavljali zajedno u jednom noćnom klubu.

Stižemo do britanske voditeljice Caroline Flack koju je s Harryjem navodno upoznala njihova zajednička prijateljica Natalie Pinkham 2009. Iako u javnosti nikada nisu priznali svoju vezu, ona je to učinila u autobiografiji. "Jednom kada je priča izašla u javnost morali smo se prestati viđati. Više nisam bila voditeljica, nego Harryjeva djevojka", rekla je.

Godinu nakon princa su povezivali s Mollie King , britanskom pjevačicom. "Da, upoznala sam Harryja i da izašli smo na piće", priznala je jednom, ali je navodno Harry prekinuo s njom jer je bila previše otvorena o njihovoj vezi. Kasnije se šuškalo da se Harry viđao i s norveškom pjevačkom zvijezdom Camillom Romestrand i manekenkom Florence Brudenell-Bruce , iako te priče nikada nisu potvrđene. Zato sada slijedi Harryjeva druga ozbiljna veza, Cressida Bonas s kojom je bio od 2012. do 2014. Razlog njihovog prekida nije poznat, ali je zato ona na dan kada se Harry zaručio s Meghan objavila veoma zanimljiv post. "Neovisno o tome koliko si educiran, talentiran, bogat ili cool, sve o tebi kaže ono kako postupaš prema ljudima". Svakako zanimljiv tajming za ovakvu poruku.

Meghan Markle i princ Harry

Iako je Harry, barem ako je vjerovati upućenima u prilike na britanskom kraljevskom dvoru, miljenik svoje bake. Opraštala mu je razne nestašluke, a mnogi su u njezinom ponašanju kada se zaručio s Meghan Markle također vidjeli znakove popustljivosti. Naime, mnogi su smatrali da će Elizabeta II. reagirati oštro na njegov izbor životne suputnice, no baka ga je, manje - više, podržala. Dapače, paru je poklonila divnu vilu nakon vjenčanja, i ne sluteći da će Harry i Meghan uskoro otići svojim putem.

Harry i Meghan imali su napet odnos s kraljevskom obitelji otkako su odstupili s mjesta starijih članova kraljevske obitelji u siječnju 2020. Tijekom intervjua s Oprom Winfrey u ožujku 2021., princ Harry je otkrio da je postojao trenutak kada mu je otac prestao odgovarati na pozive. Naime, Meghan i Harry su u proljeće prošle godine voditeljici dali intervju u kojem su iznijeli svoje stavove o obiteljskim problemima, optužili palaču za rasizam, a Meghan u jednom trenutku nije mogla zadržati ni suze koje su tekle niz njezino lice.