Play ponuda
Play ponuda
ZAZIRALA OD PRVOG EMMYJA

Nakon 24 godine karijere osvojila prvi Emmy: Gillian Anderson priznala da je zbog 'Dosjea X' imala nekoliko živčanih slomova

Gillian Anderson svog je prvog Emmyja primila 1997. godine za seriju 'Dosje X' u kojoj je glumila agenticu Danu Scully

Image
Foto: www.profimedia.hr
RTL.HR/ 20.9.2021. u 13:26
Play ponuda

Gillian Anderson sada se može pohvaliti s dvije osvojene nagrade Emmy, nakon što je sinoć odnijela pobjedu u kategoriji najbolje sporedne glumice za britansku seriju 'Kruna'.

Anderson, koja se u dugogodišnjoj seriji pojavljivala kao lik Margaret Thatcher, proslavila se ulogom agentice Dane Scully u kultnoj seriji 'Dosje X'. Iako je glumica kasnije zazirala od te uloge i nekoliko puta izjavljivala kako je uopće nije htjela prihvatiti, ona joj je ipak priskrbila prvog Emmyja 1997. godine.

Image
Foto: www.profimedia.hr
Image
www.profimedia.hr

"Htjela sam se baviti kazalištem, htjela sam raditi Shakespearea, htjela sam raditi drugačiju vrstu posla. Malo sam mrzila 'Dosje X'…", rekla je jednom prilikom u intervjuu za Bustle.

Glumica je također priznala da je za vrijeme snimanja te serije imala nekoliko živčanih slomova, te da na kraju nije mogla pričati o toj seriji, nije je mogla gledati, pa čak niti na fotografijama.

Image
Foto: www.profimedia.hr
Image
www.profimedia.hr

"Morala sam se odmah priključiti kazalištu u drugoj državi. Nakon nekog vremena, mogla sam je ponovo prihvatiti, no kada sam je počela prihvaćati, gotovo da sam se toliko odvojila od svega da mi se činilo kako da gledam potpuno drugu osobu", rekla je za portal Entertainment.

Anderson je Emmyja sinoć primila u Londonu od kuda je zajedno s kolegama iz 'Krune' pratila dodjelu. Pobjedu je izborila u 'teškoj' kategoriji u kojoj su se našle Helena Bonham Carter, Emerald Fennell, Ann Dowd, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Madeline Brewer, i Aunjanue Ellis.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Paparazzo fotke

Uhvaćeni prvi put nakon skandala! Izraz na licu Adama Levina i supruge iznenadio javnost

Play ponuda

Više s weba