Ostalo

Nakon što je jednom objavom razbjesnila Srbe, kosovarska pjevačica prvi put viđena u javnosti s...

Dua Lipa izazvala je veliki kaos objavom na Instagramu u kojoj je opisala zašto Kosovo nikada neće biti dijelom Srbije.

Tabloid.hr
28.07.2020 23:00

Kosovarska pjevačica Dua Lipa je nakon samo jedne objave postala najomraženija osoba u Srbiji.

Naime, iako nikadne posjećuje svoju zemlju, odlučila je nedavno na Instagramu progovoriti o odnosu Kosova i Srbije pa je podijelila objavu u kojoj je objašnjeno zašto Kosovo nije i nikad neće biti dijelom Srbije.

U Srbiji su to mnogi shvatili kao provokaciju, a pjevačicu su napale i Jelena Karleuša te manekenka Jovana Đorđević .

"Draga Dua Lipa, volimo te ovdje u Srbiji. Ekstremizam ni na koji način nije odgovor (znate da se kosovski čelnik nalazi u Haagu, suočen s optužnicom za ratne zločine itd. Na obje strane možete pronaći vrlo loše ljude). Molim te koristi svoje društvene mreža za dijeljenje ljubavi, mira i glazbe (i vrati se na Kosovo da budeš sa svojim ljudima). Šaljem ljubav svim dobrim ljudima oko svijeta", napisala joj je tada Karleuša.

Dua Lipa

(FOTO: www.profimedia.hr)

"Namjera mog prethodnog posta nije bila da izazove mržnju. Jako sam tužna i ljuta što je moja objava pogrešno shvaćena od strane nekih grupa i pojedinaca koji promoviraju etničku razdvojenost, nešto što ja strogo odbijam.

Dua Lipa

(FOTO: www.profimedia.hr)

Svaki put kad objavim nešto o Kosovu, u komentarima nastane kaos, čak i ako se radi o lijepim stvarima kao što su hrana i glazba, i susrećem se sa snažnim otporom prema autentičnoj albanskoj kulturi. Svi zaslužujemo biti ponosni na svoj porijeklo, odakle god da smo. Samo želim da moja zemlja bude predstavljena na kartama i da mogu s ponosom pričati o svojim albanskim korijenima i rodnoj zemlji. Ohrabrujem sve da prihvate svoje naslijeđe i da uče i slušaju jedni od drugih. Mir, ljubav i poštovanje prema svima", napisala je britanska pjevačica kosovskog porijekla nakon brojnih ružnih riječi koje su joj upućene.

Mlada pjevačica sada je viđena prvi put nakon skandala i to u New Yorku u kojem je otišla na ručak u ženskom društvu, no nije izgledala previše uznemireno.

Iako je lice prekrila maskom, moglo se vidjeti kako je sretna i vesela, a njezinoj sreći svakako pridonosi i skladan ljubavni život s Anwarom Hadidom , bratom slavnih manekenki Gigi i Belle Hadid s kojim je nešto više od godinu dana.

Također, Dui cvjetaju ruže i na poslovnom planu, pa tko ne bi skidao osmijeh s lica?