Play ponuda
Play ponuda
čeka se komentar

Naomi Campbell pozvala upravu Voguea da pokrene afričko izdanje

Globalna modna industrija u posljednjih je nekoliko godina na udaru kritika jer većinu modela, kao i modnih dizajnera čine bijelci

Image
Foto: ©guliver images/Wenn
Tabloid.hr/Hina/ 3.4.2018. u 10:16
Play ponuda

Supermodel Naomi Campbell smatra da bi poznati modni časopis Vogue konačno trebao dobiti i svoje afričko izdanje jer bi se na taj način odalo priznanje doprinosu crnog kontinenta globalnoj modnoj industriji, u zadnje vrijeme na udaru kritika zbog izostanka raznolikosti. 

Campbell je tijekom posjeta glavnome trgovačkom gradu Nigerije, Lagosu, gdje je sudjelovala na modnoj reviji u sklopu tjedna mode pod nazivom "Arise Fashion Week", kazala kako postoji potreba za boljim predstavljanjem crnog kontinenta u modnom svijetu. 

"Mislim da bi konačno trebalo pokrenuti Vogue Africa", rekla je u intervjuu za Reuters.

"Imamo Vogue Arabia, što smatram napretkom u modnoj industriji", rekla je slavna manekenka, aludirajući na časopis namijenjen čitateljicama i čitateljima Bliskog istoka čiji je prvi broj izašao prošle godine. 

"Afrika dosad nikad nije dobila takvu priliku... priliku da se tkanine, materijali i karakterističan dizajn Afrike prihvate na globalnoj razini, a mislim da je to pogrešno", rekla je Campbell, rođena Britanka, svjesna svojih korijena. 

Nitko iz tvrtke Conde Nast International, koja izdaje časopis Vogue, nije bio dostupan za komentar. 

Globalna modna industrija u posljednjih je nekoliko godina na udaru kritika jer većinu modela na pistama i u časopisima, kao i modnih dizajnera čine bijelci, koji upravljaju i velikim modnih kućama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

"Ljudi moraju shvatiti da boja kože ne utječe na to hoće li netko biti uspješan u svojem poslu", kazala je Campbell.

Kao pozitivan primjer da se nešto u tom području mijenja navela je imenovanje prvoga crnog glavnog urednika britanskog Voguea, Edwarda Enninfula porijeklom iz Gane u travnju prošle godine.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
ZAUSTAVIMO ZLOSTAVLJANJE

Šokantne fotografije pretučenih zvijezda kao dio kampanje protiv nasilja nad ženama

Play ponuda

Više s weba