Ostalo

Naomi Campbell pozvala upravu Voguea da pokrene afričko izdanje

Globalna modna industrija u posljednjih je nekoliko godina na udaru kritika jer većinu modela, kao i modnih dizajnera čine bijelci

Tabloid.hr - Hina
03.04.2018 10:16

Supermodel Naomi Campbell smatra da bi poznati modni časopis Vogue konačno trebao dobiti i svoje afričko izdanje jer bi se na taj način odalo priznanje doprinosu crnog kontinenta globalnoj modnoj industriji, u zadnje vrijeme na udaru kritika zbog izostanka raznolikosti.

Campbell je tijekom posjeta glavnome trgovačkom gradu Nigerije, Lagosu, gdje je sudjelovala na modnoj reviji u sklopu tjedna mode pod nazivom "Arise Fashion Week", kazala kako postoji potreba za boljim predstavljanjem crnog kontinenta u modnomsvijetu.

"Mislim da bi konačno trebalo pokrenuti Vogue Africa", rekla je u intervjuu za Reuters.

"Imamo Vogue Arabia, što smatram napretkomu modnoj industriji", rekla je slavna manekenka, aludirajući na časopis namijenjen čitateljicama i čitateljimaBliskog istoka čiji je prvi broj izašao prošle godine.

"Afrika dosadnikad nije dobila takvu priliku... priliku da se tkanine, materijali i karakterističan dizajn Afrike prihvatena globalnoj razini, a mislim da je to pogrešno", rekla je Campbell, rođena Britanka, svjesna svojih korijena.

Nitko iz tvrtkeConde Nast International, koja izdaje časopis Vogue, nije biodostupanza komentar.

Globalnamodnaindustrijau posljednjih je nekoliko godina na udaru kritikajer većinumodela na pistama i u časopisima, kao imodnih dizajnera čine bijelci, koji upravljaju i velikim modnih kućama.

"Ljudi moraju shvatiti da boja kože ne utječe na to hoćeli netko biti uspješanu svojem poslu", kazala je Campbell.

Kao pozitivan primjer da se nešto u tom području mijenja navela jeimenovanje prvogacrnogglavnogurednikabritanskog Voguea, Edwarda Enninfula porijeklom iz Gane u travnju prošle godine.