Ostalo

Naše poznate dame se revno znoje u teretani cijele godine

Ako ste sada počeli kovati planove za godišnji, trebalo bi u njih uključiti i upis u teretanu jer kod većine zima i konkretna hrana učinili su svoje. Ako želite zablistati na plaži, treneri upozoravaju - sada je zadnji tren da krenete vježbati! To dobro znaju naše poznate dame Danijela Martinović i Snježana Mehun koje se vrijedno znoje u teretani cijele godine.

RTL
07.04.2014 18:32

Danijela Martinović i Snježana Mehun nemaju problema s pokazivanjem. No da krivo ne shvatite - ovo skidanje ima veze samo s pokazivanjem mišićne mase koju su ove dvije dame uspješno održavale cijelu godinu vježbajući.

"Tijelo je jedan savršen mehanizam, da mi njemu toliko malo damo, a on toliko dugo pamti. I deset godina sa malo truda će doći na svoje", kaže Danijela.

I eto utjehe za sve one kojima je ova priča i namijenjena! Mislite li kako imate dosta vremena, krenete li odmah vježbati - iz XL traperica uskočiti u ljetni bikini - dobro mislite! No tako lako neće biti.

"Imamo još tri mjeseca, uz adekvatnu prehranu i odgovarajući trening, znam iz iskustva da se rezultat može napraviti do 1.7.", kaže trener Domagoj Pelivan .

No njegova klijentica, poduzetnica Snježana Mehun, nije u kategoriji vježbačkih kampanjaca. Ona na svome tijelu radi cijele godine, pa je na vlastitoj koži osjetila kako njezin trener Domagoj čuda može napraviti.

"Dovoljno je mjesec, mjesec i pol da se napravi jako puno, ako se ljudi pridržavaju", kaže Snježana.

Ovaj tempo Danijeli nije problem, baš kao niti njezinoj trenerici Iris Rajčić koja pomicanjem vlastitih granica izdržljivosti bilježi sjajne rezultate kad je skidanje kila i oblikovanje tijela u pitanju. I dok Danijela trenira konstantno, vi možete sebe dovesti u formu do prvog skidanja u kupaći kostim.

"Ja bih preporučila bootcamp, to su vježbe po uzoru na američke marince, znači vježbe sa viskom intenzitetom i velikim brojem ponavljanja", kaže Iris.

Iako djeluje sitna Danijela je itekako dinamitna! Puna je snage i bez poteškoća svladava vježbe američkih marinaca u izvedbi trenerice, inače poznate manekenke. No i Danijela poput manekenke često mora pokazivati svoje isklesano tijelo.

"Moj posao je takav da se stalno nešto moram skidati, stalno je tijelo izloženo. Međutim to zaista nije prvi razlog. Prvi razlog je to što tjelovježba daje toliko pozitivnih stvari i duhu, ne samo tijelu", kaže Danijela.

"Jako sam se iznenadila, Daniela je jako žilava i izdržljiva, ja sa njom nemam problema. Zna što želi i to je nabitnije", kaže Iris.

Zadovoljan je svojom celebrity klijenticom Snježanom i Domagoj, koji poznavajući njezine bolne točke, zna gdje najviše treba 'udarati'.

A sjeća se Snježana kada je i bez rigoroznih dijeta i sama znala savršeno izgledati, pa možda metodu - zalijepi manekenku na hladnjak kako ne bi jeo - zamijeni nekom drugom fotkom.

"Ja mogu zaljepiti svoju staru sliku dok sam trenirala plivanje, pa bi to bilo sasvim dovoljno", kaže Sneki.

A stara joj je slika, čini se, odličan predložak za ostvarivanje njezina fitness cilja.

Ljeto je izazov i Danijeli! Ona straha pred skidanjem u kupaći nema. Trud i rad itekako se ocrtavaju na njezinoj mišićnoj masi. "Radimo na trbušnjacima i guza uvijek mora biti čvrsta", kaže Danijela.

U taj ishod, tvrdi Iris, nema sumnje, Danijela već sada sve te atribute i ima. Rezultat!? Puno mišića uz malo strogoće.

Svi vi koji ste odustali, a da niste niti krenuli, a želite u tri mjeseca zablistati poput ovih dama - primite se posla. Ljeto u skafanderu koji jedini prekriva vaš celulit i nije baš ugodno!