Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
godine su samo broj

Naše vremešne zvijezde ne miruju: Miro, Božo i Tereza su nam otkrili zašto ne pomišljaju na mirovinu

Odavno su prešli zakonsku granicu za odlazak u mirovinu, no mirovanje ovim vremešnim legendama ne pada na pamet. I dalje pjevaju, glume i rade poslove koje vole

Maja Oštro/ 25.8.2016. u 18:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Stručnjaci su složni - odlazak u mirovinu može biti i novi početak. No ta kvazi mudra i ne vrijedi za naše zvijezde koje, iako već neko vrijeme uživaju u zasluženoj mirovini, i dalje marljivo rade. I što je možda najvažnije - ne misle baš tako brzo ni stati.

Ako ćemo posve iskreno, hrvatska glazbena scena bi se zauvijek zavila u crno da Mišo u 75. ode u pjevačku penziju. Božo Sušec i dalje s istim žarom komentira većinu sportskih događanja. 

"Volim raditi... Odlično je ako se čovjek dobro osjeća, neka radi stvari koje voli, koje ga vesele. Ima vremena za sve", kaće sportski komentator Sušec.

Tereza Kesovija, primjerice, nakon 55 godna karijere nimalo ne kaska za mlađim kolegicama. Štoviše, krenula je na novu mini turneju.

"Neću se ja ni od koga opraštati, to je tužno,  a ja nisam tužna osoba. Stvarno nisam", poručuje Tereza.

Legendarna umirovljenička lista ide u nedogled. Špiro Guberina u 83. godini, kada ne glumi, objavljuje na Facebooku fotke s odmora, njegov kolega Pero Kvrgić i dalje rastura u Stilskim vježbama, a uskoro slavi 90. rođendan. 

Gabi Novak pjeva u 80., Veljko Bulajić režira u 88., a Miro Ungar, iako je u penziji dugih 19 godina, gažira u 79.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Mirovina nije dovoljna da se normalno živi pa se mora i raditi... A kad vas publika hoće i u ovim poznim danima, onda zašto ne?", kaže Ungar. 

"Da dobijem na jackpotu 20 milijuna eura, ja bih opet nešto radio. Nisam ja od onih koji mogu ležati i dići sve četiri u zrak ili putovati kruzerima... Veseli me ovaj posao. Dok me veseli ću ga raditi", dodaje Sušec.

"Mislim da je stvar u temperamentu, u nekoj dobroj energiji koju ja nosim od početka", kaže Tereza Kesovija.

Energija je ta koja je važna. Dobro, nisu to isti nastupi kao prije, dvadeset, trideset godina, ali žar je tu. A kad je žara i ljubavi prema onome što radiš, nije ni važno u kojem si desetljeću života. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Upravo se čita

Image
SVAKA ČAST

ČESTITKE! Petra Meštrić iz 'Braka na prvu' i službeno postala doktorica: 'Uzbuđena sam i sretna'

Ali, da, Miro Ungar uskoro slavi 60. obljetnicu karijere. I priznaje, sada publici može priuštiti posve drukčije glazbeno iskustvo. Naravno, opreza nikad dosta.

"Odraditi tri koncerta dan za danom, treba fizički izdržati. A danas to odraditi, to je izazov, moram se paziti zbog toga", kaže Ungar.

"Muškarci mogu pjevati koliko god ih je volja. Mogu biti i debeli i stari, a zena samo mora imati sisu. Ali ako netko lijepo pjeva i može dati puno, onda on može pjevati koliko god hoće", kaže pjevačica Jasna Zlokić.

Bili oni u trećem dobu, jesu li zlatna generacije ili ne, nije ni važno. S obzirom na uspješne godine radnog staža, svima im kapa do poda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
ULOŽIO U GLAZBU I IMIDŽ

Sjećate se njega? DJ Krmak o kolegama turbofolkerima: 'Kad vide crveno dugme na kameri, razbježe se da ih kamera ne bi uhvatila kraj mene'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba