Play ponuda
Play ponuda
HRVATSKO ODUSTAJANJE

'Ne možemo mi bez Eurosonga, u balkanskoj nam je krvi'

Hrvatska odustaje od Eurosonga, pa 2014. u Kopenhagenu nećemo imati predstavnika, prvi put otkad smo se kao samostalna država uključili u ovo glazbeno natjecanje. Ova vijest danas je itekako iznenadila domaće glazbenike, koji su se već počeli pripremati za novu europsku šansu, a kao glavni razlog navodi se, posve očekivano, nedostatak novca.

RTL/ 19.9.2013. u 18:15
Play ponuda

Poznatu himnu Eurovizije više nećemo slušati, jer Hrvatska i službeno odustaje od Eurosonga! Nakon ukidanja festivala Dora, a onda neuspjeha NineBadrić i Klape s mora, više nećemo ni pokušavati, a organizator je ovu veliku vijest potkrijepio i priopćenjem.

"HRT kao organizator natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika za pjesmu Eurovizije donijela je odluku kako će preskočiti sudjelovanje na slijedećem Eurosongu, odnosno kako Hrvatska 2014. godine neće imati svoje predstavnike na ovoj manifestaciji. (...) HRT-u kao organizatoru natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika na Eurosongu u interesu je odabrati pjesmu i izvođača koji će zauzeti što viši plasman, te će do odluke o eventualnom povratku na Eurosong svoje kreativne potencijale usmjeriti u tom pravcu."

U redovima glazbenika ravnodušnost se miješa s iznenađenjem. Nakon što je na Eurosongu predstavljala Bosnu, pa onda Hrvatsku, PamelaRamljak je pjesmu pripremila i za sljedeću godinu, ali će je, kaže, plasirati negdje drugdje.

"Prvo mi je bilo jako žao. S druge strane mogu shvatiti, znam kakve su bile kerefeke zadnjih par godina pa možda nije loše da se odmorimo jednu godinu i vidimo može li Eurosong bez Hrvatske. Meni je žao iskreno zbog ljudi koje se samo ovim poslom bave jer je to za nas jedan veliki minus i nedostatak. Nadam se da ćemo se vratiti za dvije godine, ne možemo mi bez Eurosonga, to nam je u balkanskoj krvi", smatra Pamela.

Glazbenici su podijeljeni, a slično je i s hrvatskom javnosti. Dora je godinama bila glavni obiteljski kružok, a danas na ulicama Lijepe naše za njom plaču - samo rijetki!

Dio estrade se i dalje nada da ova odluka ne znači kraj naše eurovizijske avanture. Kad se oporavimo od silnih neuspjeha i nabavimo koju kunu, možda opet zablistamo kao u godinama u kojima je Dora i postala pravo nacionalno pitanje!

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
2 braka i 15 afera

Holivudski zavodnik šokira: Iako ima osmero djece, Clint Eastwood za najstariju kćer saznao prije dvije godine

Play ponuda

Više s weba