Ostalo

Ne žele Lepu Brenu u svom gradu: 'Nosila je četničku odoru'

U samo jednom danu razgrabljene su ulaznice za koncert Lepe Brene u makarskom klubu Petar Pan u petak, pa su organizatori odlučili popularnu srpsku pjevačicu ugostiti i u subotu.

RTL
24.07.2014 10:45

U samo jednom danu razgrabljene su ulaznice za koncert Lepe Brene u makarskom klubu Petar Pan u petak, pa su organizatori odlučili popularnu srpsku pjevačicu ugostiti i u subotu. No, za razliku od njezinih obožavatelja, braniteljske udruge Makarskog primorja Brenin dolazak nisu dočekali raširenih ruku.

"I danas se u Srbiji proganjaju Hrvati, ovih dana su dvije obitelji protjerane iz Vojvodine, te im se prijetilo smrću, mi u isto vrijeme dozvoljavamo da nam srpska pevaljka zabavlja narod. E, moj narode...

Žalosno je da pevaljka, koja je za vrijeme Domovinskog rata u najžešćim sukobima s četničkim agresorom u isto vrijeme nosila i promovirala odoru tih istih četnika, koji su vršili zlodjela po Hrvatskoj, veličajući njihove navodne pobjede.

Stoga nam nije jasno tko je i zbog čega dao dozvolu za njene nastupe u našoj zemlj. Nismo protiv biznisa, ali onda se treba znati da dovođenje Fahrete Jahić provocira hrvatske branitelje i domoljube, što smatramo nedopustivim", stoji u priopćenju Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata na kojem stoji potpis predsjednik Damir Zukića .