Play ponuda
Play ponuda
'mjesto dezinformacija o Covidu'

Neil Young u svađi sa Spotfyem i slavnim podcasterom: Kantautor optužilo Joea Rogana za širenje laži

"Spotify je postao mjesto dezinformacija o Covidu opasnim po život", rekao je na svojoj web stranici i dodao: "Laži se prodaju za novac"

Image
Foto: Profimedia
Hina/ 27.1.2022. u 20:30
Play ponuda

Kantautor Neil Young povlači svoju glazbu sa Spotifyeve streaming usluge jer ne želi da se emitira na platformi na kojoj podcast Joea Rogana,"širi dezinformacije o cjepivima protiv Covid-19", priopćili su tvrtka i glazbenik.

Young je ranio objavio pismo svom menadžeru i izdavačkoj kući Warner Music Group u kojem zahtijeva da Spotify ukloni njegovu glazbu jer smatra da voditelj 'The Joe Rogan Experience', najbolje ocijenjenog podcasta na Spotifyu, širi dezinformacije o cjepivima protiv Covid-19.

Ranije u siječnju 270 znanstvenika i medicinskih stručnjaka potpisalo je pismo u kojem je optužilo Rogana za širenje laži na podcastu i pozvalo Spotify da poduzme mjere protiv njega.

Image
ROCK VELIKANI

Bob Dylan, Bruce Springsteen, David Bowie i ostali: Saznajte zašto megazvijezde prodaju prava na svoje pjesme

Image
ROCK VELIKANI

Bob Dylan, Bruce Springsteen, David Bowie i ostali: Saznajte zašto megazvijezde prodaju prava na svoje pjesme

U srijedu je pjevač 'Heart of Gold' i 'Rocking In the Free World' zahvalio svojoj izdavačkoj kući što je staja uz njega u odluci da svu svoju glazbu povuče sa Spotifya, te je potaknuo i druge glazbenike da učine isto.

"Spotify je postao mjesto dezinformacija o Covidu opasnim po život", rekao je na svojoj web stranici i dodao: "Laži se prodaju za novac".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Švedska je tvrtka izjavila da je nastojala uravnotežiti "i sigurnost za slušatelje i slobodu za kreatore" i da je uklonila više od 20.000 epizoda podcasta povezanih s Covid-19 u skladu sa svojim "detaljnim pravilima o sadržaju".

Young je priznao da Spotify drži 60 posto streaminga njegove glazbe diljem svijeta i da je uklanjanje "veliki gubitak" za njegovu diskografsku kuću.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
Pukla ljubav

Razvodi se legendarni bosanski nogometaš nakon 28 godina ljubavi

Play ponuda

Više s weba