Ostalo

Nema je skoro četvrt stoljeća, a mnogima je i dalje uzor: Kate Middleton odgaja djecu metodom princeze Diane

Prema riječima stručnjakinje za kraljevski bonton, vojvotkinja od Cambridgea odlučila je odgajati svoju djecu baš kao što je to činila pokojna princeza Diana s prinčevima Williamom i Harryjem

RTL.hr
13.07.2022 18:00

Princ George , princeza Charlotte i princ Louis nikad nisu niti će upoznati svoju pokojnu baku, princezu Dianu , ali osim njezinih gena, još ih nešto veže uz nju. Kako vrijeme prolazi, sve je više čak i oku vidljiv odgoj vojvotkinje od Cambridgea, Kate Middleton , koji se uvelike temelji na odgoju poginule princeze koju nije osobno poznavala. Izgleda kako je 40-godišnja Kate pronašla inspiraciju u Dianinom odgoju prinčeva Harryja i Williama koji joj je suprug već 11 godina.

princ Louis i Kate Middleton

"Mislim da je Kate prvo usvojila način na koji ostati smiren. Primjerice princeza Diana bila je stalno okružena stresnim situacijama i podnosila je razne pritiske cijelo vrijeme, no znala je kako djelovati smireno. Mislim da isto to gledamo kod vojvotkinje od Cambridgea jer ona prati njezin put. Možda iza zatvorenih vrata nije tako smirena, no u javnosti itekako jest. Kate radi odličan posao i uvijek je ljubazna, a mislim da je to nešto što je naučila iz knjige princeze Diane", pojasnila je 40-godišnja stručnjakinja za kraljevski bonton Myka Meier .

Podsjećamo kako je princeza Diana izgubila život u teškoj prometnoj nesreći u Parizu 31. kolovoza 1997. godine. U tom trenutku su njezini sinovi bili maloljetni, točnije William je bio 15-godišnjak dok je Harry imao samo 12 godina kada je doživio tu traumu.

Princeza Diana, princ Harry, princ William

Po uzoru na princezu Dianu koja je poginula u 37. godini života, Kate Middleton također nikada nije odvela svoju djecu na satove bontona. "Poznato je da djeca ne pohađaju nikakve satove bontona, već ih podučava sama vojvotkinja od Cambridgea. Ona ih tako priprema za susret s nekim ili za izlazak iz aviona i odlično radi svoj posao", dodala je.

"Ona polako pojašnjava koga će upoznati i kako se oni, kao kraljevska djeca, moraju ponašati prema toj osobi, što trebaju napraviti, kako se trebaju nakloniti. Ono što je najbolje od svega je to da ona na njih ne vrši nikakav pritisak, ne želi da budu ono što nisu. Oni su i dalje samo prekrasna djeca koja pokazuju poštovanje prema drugima i rade to na najbolji način, onako kako su ih roditelji i naučili", kazala je stručnjakinja.

Princeza Diana

Kako je i sama Meier rekla, to je najvidljivije bilo još za vrijeme proslave kraljičinog platinastog jubileja i to ponajprije iz reakcije Kate Middleton na ponašanje djece na toj ceremoniji. Jedan od primjera je bio 4-godišnji princ Louis koji je bio nestašan na ovom događaju zbog čega se našao u brojnim medijima, a ubrzo je krenula salva i rasističkih komentara na Katein odgoj.

Pročitajte još
Tviteraši ne biraju riječi kada komentiraju ponašanje princa Louisa: 'Vidi se da ga ne odgaja Kate, nego...

"Mislim da je to odlično odradila. Svaki roditelj s malim djetetom zna da takvo što zna biti teško. Ona je uspjela ostati smirena, zbog čega je bila još simpatičnija javnosti. Ona je znala kako ga 'srediti'. Ispravila ga je i rekla da je pogrešno to što radi, no nije mu primjerice prekrila usta da se ne vidi kako plazi jezik. Nije napravila baš ništa zbog čega bi javnost podignutih obrva komentirala njezin potez. Odradila je sve to graciozno i kao profesionalac", zaključila je stručnjakinja Meier.