Play ponuda
Play ponuda
emitiranje u svemiru

Nevjerojatno, ali istinito? Na Marsu bi mogao zasvirati hit Miše Kovača 'Poljubi zemlju'

Ako je vjerovati napisima u medijima, na Marsu bi mogao zasvirati hit Miše Kovača 'Poljubi zemlju'

Image

Mato Mišo Kovač

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Vijesti.hr/ 4.11.2016. u 21:24
Play ponuda

Hit Miše Kovača "Poljubi zemlju" čut će se i na Marsu! Rezultat je to zajedničke akcije NASA-e i inicijative 24sata, čiji su čitatelji upravo Mišin hit izabrali za emitiranje u svemiru. 

Američka svemirska agencija NASA je 2004. na Crveni planet poslala dva bespilotna robotska vozila, Spirit i Opportunity, a za dobro jutro vesela ekipa iz kontrolnog centra u Pasadeni puštala im je pjesme. Tako su se mogle čuti pjesme kultnih bendova, poput Rolling Stonesa, Queena, Ramonesa, Beach Boysa, Stinga i drugih legendi svjetske glazbene scene... 

Kada je 2013. godine rover Curiosity slavio prvu obljetnicu misije na Marsu, redakcija 24sata odlučila je poslati NASA-i glazbeni prijedlog svojih čitatelja. 

Oni su, kao veliki obožavatelji Miše Kovača, poželjeli da se na Marsu emitira "Poljubi zemlju", a nakon tri godine iz NASA-e je stigao najiščekivaniji odgovor:

"Stihovi su iznimno dirljivi i pjesma sigurno predivno zvuči na hrvatskom. Hvala što ste je poslali, ušla nam je u selekciju pjesama koje će biti emitirane".

Mate Mišo Kovač time će postati prvi hrvatski pjevač čiji će se hit čuti – i u svemiru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda
Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
priča kao iz filma

ŽIVOTNE SREĆE I NESREĆE OBITELJI ECCLESTONE! Slavica je ostvarila balkanski san, a svoje kćeri naučila je jednoj vrijednosti

Play ponuda

Više s weba