Ostalo

Nevjerojatno, ali istinito? Na Marsu bi mogao zasvirati hit Miše Kovača 'Poljubi zemlju'

Ako je vjerovati napisima u medijima, na Marsu bi mogao zasvirati hit Miše Kovača 'Poljubi zemlju'

vijesti.hr
04.11.2016 21:24

Hit Miše Kovača "Poljubi zemlju" čut će se i na Marsu! Rezultat je to zajedničkeakcijeNASA-ei inicijative 24sata , čiji su čitatelji upravo Mišin hit izabrali za emitiranje u svemiru.

Američka svemirska agencija NASA je 2004. na Crveni planet poslala dva bespilotna robotska vozila, Spirit i Opportunity, a za dobro jutro vesela ekipa iz kontrolnog centra u Pasadeni puštala im je pjesme. Tako su se mogle čuti pjesme kultnih bendova, poput Rolling Stonesa, Queena, Ramonesa, Beach Boysa, Stinga i drugih legendi svjetske glazbene scene...

Kada je 2013. godine rover Curiosity slavio prvu obljetnicu misije na Marsu, redakcija24sataodlučila je poslati NASA-i glazbeni prijedlog svojih čitatelja.

Za prikaz nam je potreban tvoj pristanak za umetanje sadržaja s društvenih mreža i trećih pružatelja usluga.

Oni su, kao veliki obožavateljiMiše Kovača, poželjeli da se na Marsu emitira"Poljubi zemlju", a nakon tri godine iz NASA-e je stigao najiščekivaniji odgovor:

" Stihovi suiznimno dirljiviipjesma sigurno predivno zvuči na hrvatskom. Hvala što ste je poslali, ušla nam je u selekciju pjesama koje će biti emitirane ".

Mate Mišo Kovač time će postati prvi hrvatski pjevač čiji će se hit čuti –i u svemiru.