Ostalo

Nikad ne biste rekli: Evo zašto su Meghan i Kate bile u odvojenim automobila iza kraljičinog lijesa

Mnogi su pomislili kako je riječ o netrpeljivosti među suprugama dvojice braće

L. K.
15.09.2022 10:19

Tijelo pokojne kraljice Elizabete II. prevezeno je jučer od Buckinghamske palače do Westminsterske opatije gdje je izložen njezin lijes sve do pogreba koji će se održati u ponedjeljak 19. svibnja. Sada Britanci imaju priliku oprostiti se od najdugovječnije vladarice u njihovoj povijesti.

Cijelu povorku iza kraljičinog lijesa je predvodio njezin najstariji sin i novi britanski kralj Charles , a uz njega su koračala još troje kraljičine djece: princeza Anne te prinčevi Andrew i Edward . Isto tako, u povorci su bili i unuci pokojnice, odnosno Charlesovi sinovi, prinčevi William i Harry . Žalosno je da ih je ovakav događaj uspio zbližiti. S druge strane, u povorci je bio još jedan, manje popularni unuk kraljice te sin princeze Anne , Peter Phillips kao i Tim Laurence , suprug princeze Anne.

Harry i Meghan Markle automobil povorka kraljičin lijes

U povorci se našlo mjesta i za vojvodu od Gloucestera, princa Henryja , a ostatak pratnje je išao u automobilima u kojima su bili kraljeva supruga Camilla , Kate Middleton i Meghan Markle . Treba naglasiti kako Kate Middleton i Meghan Markle nisu bile u istim automobilima. Meghan je bila u automobilu sa suprugom princa Edwarda, Sophie , dok je Middleton sjedila u automobilu pored kraljeve supruge Camille.

Camilla i Kate Middleton automobil povorka kraljičin lijes

Ovakav raspored sjedenja u automobilu se krije iza činjenice da je Kate Middleton aktualna princeza od Walesa te Williamova supruga, kraljevog sina koji je prvi u nizu za prijestolje. Upravo iz tog razloga je sjedila s kraljevom suprugom Camillom. Čak osmero ljudi je nosilo kraljičin lijes od kočije do odra u Westminsterskoj opatiji jer je ipak riječ o lijesu unutar lijesa. Zanimljiv je podatak da je kraljičino tijelo položeno u olovni lijes koji je u lijesu od engleskog hrasta koji je u ovom trenutku je izrađen prije više od tri desetljeća.

AP22257526255657.jpg

Inače, povorka je krenula iz Buckinghamske palače u 14:22 prema londonskom vremenu, a sveukupno je trajala 38 minuta.

Podsjećamo kako je kraljica umrla 8. rujna u 97. godini života u jednoj od svojih najdražih rezidencija, škotskom dvorcu Balmoralu. Nakon 70 kraljičinih godina na tronu, zamijenio ju je njezin najstariji sin, Charles III.

Pročitajte još
KATE I CAMILLA BEZ SUPRUŽNIKA, MEGHAN I HARRY ZAJEDNO U AUTOMOBILU Lijes kraljice Elizabete II. stigao u London