Play ponuda
Play ponuda
poslušajte 'LIGHTHOUSE'

Nina Kraljić objavila pjesmu kojom će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu

Nina će na 61. Eurosongu u Stockholmu nastupiti u prvoj poluzavršnici, 10. svibnja, a ulazak u završnicu održat će se 14. svibnja pred više od 200 milijuna gledatelja

Vijesti.hr/ 9.3.2016. u 12:38
Play ponuda
Image
stigla službena potvrda

Konačno odlučeno tko će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu!

Image
stigla službena potvrda

Konačno odlučeno tko će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu!

Nina Kraljić predstavila je pjesmu s kojom ide na ovogodišnji Eurosong

Riječ je o pjesmi "Lighthouse", a autori glazbe i teksta su austrijski duo AndreasGrass i NikolaParyla, koji djeluju pod zajedničkim imenom POPMACHÉ. Glazbeni producent je ThorstenBrötzmann

Nina je istaknula da je sretna jer je pjesma kombinacija onoga što voli, odnosno modernoga zvuka i etna. "Bila mi je iznimna čast i veliko iskustvo snimati s tako kvalitetnom i talentiranom glazbenom ekipom. Pjesma ima sjajnu poruku nade koja je, bez obzira na sve nedaće u životu, uvijek prisutna i svijetlu", rekla je.

"Kada sam razmišljala čemu i komu bih posvetila pjesmu, sjetila sam se nekih svojih prijatelja koji rade na brodu i domu se vraćaju nakon šest mjeseci ili godinu dana te njihovih priča: od čežnje za domom do osjećaja istovremene tjeskobe i otvorene pustolovine koje neistraženo, bezgranično more pruža. Isto tako, pjesma nas je duboko podsjetila na izbjeglice koje preko mora traže dom i tragične situacije u kojoj se nalaze", dodala je mlada pjevačica.

Glazbu i tekst autori su pisali posebno za Ninu, koju su doživjeli kao vrlo ljubaznu i otvorenu osobu koja ima priču i iskrene emocije i može ih podijeliti s publikom.

"Osim što je izvanredna pjevačica, Nina je glazbeno vrlo mudra i ima rijetku sposobnost da u svoje pjevanje unese svoje raspoloženje te na taj način stvara atmosferu koja privlači emocijom, a usto svaku pjesmu pretvara u svoju", rekao je jedan od autora pjesme, Nikola Paryla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play ponuda

Nina će na 61. Eurosongu u Stockholmu nastupiti u prvoj poluzavršnici, 10. svibnja, a ulazak u završnicu održat će se 14. svibnja pred više od 200 milijuna gledatelja.

Pjesma "Lighthouse" naći će se i na njezinom prvom albumu.

Play ponuda

Više s weba

Pročitajte još

Image
jedinstvena pojava

Vratila se Ivana Brkić! Gdje je bila?

Play ponuda

Više s weba