Ostalo

Nina Morić: 'Od novinara sam naučila stvari koje ni sama nisam znala o sebi'

Nova Nina Morić. Tako nam je manekenka predstavila sebe na sajmu vjenčanja održanom ovog vikenda u Splitu. Pronašla je, kaže, unutarnji mir i stvari joj polako, ali sigurno sjedaju na svoje mjesto

Ružica Đukić
25.01.2016 18:19

Novi dečko, čini se, donio je Nini sigurnost, koju je tražila cijeloga života. Iako je na Sajmu vjenčanja prošetala u vjenčanici, o vjenčanju još ne razmišlja. Trenutačno su joj u glavi samo ljubav, obitelj i posao.

O Nini smo tijekom godina čuli svašta: da se više puta pokušala ubiti, da je ovisna o tabletama, a i ona sama ispričala je da ju je godinama, kad je bila djevojčica, otac seksualno zlostavljao. O broju estetskih zahvata kojima se podvrgnula moglo se samo nagađati.

"Ja sam iz novinara naučila puno toga o sebi što nisam znala", potvrdila je sama manekenka.

U domovini su joj se smijali jer je, navodno, zaboravila materinji jezik, no ona to opovrgava.

"Nisam ja zaboravila hrvatski. Živim više od 20 godina vani pa mi više nije dobar kao nekad", izjavila je Morić.

Od djevojke nestvarne ljepote mediji su je pretvorili u osobu koja se spominje samo zbog skandala i neuspjelih estetskih operacija. To je, priznaje, boli.

Ali Nina se u našem razgovoru pokazala u sasvim drugom svjetlu. Nipošto kao praznoglava ljepotica.Slava je težak teret koji ne može baš svatko nositi.Bilo je trenutaka kada joj slava predstavljala problem. Sve dok se, kaže, nije okrenula duhovnosti i u tome našla snagu.

"Ako nemaš to nešto u sebi, izgubiš se i kad se izgubiš onda si nesretan. Kao Robin Williams koji se ubio prije dvije godine ili Amy Winehouse koji su toliko nesretni i na kraju završe pod drogama, alkoholom ili velikom depresijom", dodaje Nina.

U pronalasku mira pomogao joj je i 11 godina mlađi dečko Mario Luigi Favoloso , s kojim je u vezi dvije godine.

"Moj partner je jedna normalna osoba. Ne bavi se poslom kao ja", rekla je.

Par će uskoro na tržište izbaciti i svoju modnu marku parfema i odjeće, a svaki komad dizajnirala je sama Nina. Nakon što je našla dobrog liječnika koji joj je kiselinama uspio poništiti loš učinak filera i botoxa na koje je, tvrdi, imala alergiju, Nina svojom pojavom ponovno ostavlja bez daha.

"Izgledala sam kao bundeva, izgledala sam kao ping pong loptica, samo malo veća i onda sam našla togkirurga koji mi je s kiselinom skinuo sve to", prisjetila se.

S filerima ilibez njih zna se kome je uvijek bila najljepša - sinu Carlosu. Inzistira na tome da dječak ne zaboravi svoje hrvatske korijene. Zato ga svako ljeto šalje na ljetne praznike na Pag.

"Carlos je mali genijalac. Jako voli Nikolu Teslu. Ja sam mu usadila strast o Nikoli, voli znanost, ali i filozofiju", pohvalila se Nina.

Više o cijeloj temi u prilogu.