Ostalo

Ništa ne prepuštaju slučaju: Ove su strane i domaće zvijezde izgradile prava biznis carstva

Domaći i strani celebovi svoj uspjeh ne prepuštaju slučaju. Ako im zabavljačka i sportska karijera propadne, bankovne račune punit će uspješnim biznis carstvima koja su izgradili. Čime se bave poznati kada siđu s pozornica i terena- saznajte klikom na gumb 'SLJEDEĆA'

Tabloid.hr
04.03.2019 16:37

Kylie Jenner

Na tronu ove liste definitivno je Kylie Jenner . Iako ima snažnu obitelj iza sebe, Kylie je sama izgradila carstvozbog kojeg se nedavno našla na vrhu Forbesove liste najplaćenijih mladih osoba.

Njezina tvrtka Kylie Cosmetics vrijedi više od 900 milijuna dolara, a tu je brojku dostigla u samo 4godine. Njezin brend postao je omiljen mnogim djevojkama, a Kylie se proslavila tekućim mat ruževima i olovkama za usne. Klasični lip kit platit ćete otprilike 200 kuna.


Paris Hilton

Paris Hilton nije morala graditi, ali definitivno uspješno vodi slavni lanac hotela. Od toga zarađuje vrtoglavih 10 milijuna dolara godišnje.

Osim hotela, bogata plavuša vodi i skupocjeni resort na Filipinima pod svojim imenom. Nudi wellness kompleks, no, ima i vlastitu ponudu parfema, lakova za nokte, odjeće i proizvoda za njegu kože.


Jessica Alba

Glumica Jessica Alba također je uspješna biznis žena. Prije 7godina shvatila je što nedostaje na tržištu te pokrenula firmu The Honest Company.

Nudi proizvode za bebe napravljene od prirodnih i netoksičnih sastojaka. Iako je kompanija imala novčanih problema, Albina tvrtka danas vrijedi 200 milijuna dolara.


Reese Witherspoon

Reese Witherspoon odlučila je napraviti izlet u modne vode pa je tako nastao njezin brend Draper James.

Proizvodisuinspirirani južnjačkim stilom (otkud Reese i dolazi), a s vremenom je proširila ponudu pa tako nudi haljine, traperice, dekoracije za dom itd. Njezine haljine i suknje koštaju između 1000 i 3 tisuće kuna.


Maja Šuput

Maja Šuput odličan je primjer domaćeg celebrityja koji ništa ne prepušta slučaju. Njezin plan b su dvije uspješne tvrtke. Nedavno pokrenuta 'Majushka' proslavila se kućicom na zagrebačkom adventu, ali to nije jedino što nudi.

U Majinom shopu možemo kupiti mikrofon, šilterice, rokovnike i natikače . Pjevačica ima još jednu tvrtku koju je otvorila još 1993.

U nedavnoj epizodi Exkluziva otkrili smo da jeMajina tvrtka 2016. završila u plusu s više od 176 tisuća kuna dobitka, a godinu iza dobitak je iznosio više od 434 tisuće kuna.


Gwyneth Paltrow

Glumica Gwyneth Paltrow, osim uspješne karijere pred kamerama, vodi lifestyle brend Goop . Gwyneth je Goop lansirala još 2008. godine, a danas je jedan od najpoznatijih lifestyle portala koji ima i vlastiti shop.

Goop pokriva zdravlje, fitness, psihu, putovanja i gastro teme, a glumica je svoj bankovni račun itekako osigurala. Njezin projekt vrijedi 250 milijuna dolara.


Severina Kojić

Severina Kojić također vodi vlastiti biznis. Suvlasnica je tvrtke Glazbeni program d.o.o., a posao vodi njezin menadžer Tomislav Petrović. Iako se Seve koncentrirala primarno na svoju glazbu, tvrtka je 2016. godine imala prihod od 3,8 milijuna kuna.

No, neto dobit iznosila je samo 3700 kuna. Godinu dana kasnije zarada je procvjetala pa je tako u blagajni bilo470 tisuća kuna.


Marcelo Brozović

I našnogometni reprezentativac Marcelo Brozović zna da nogometna karijera neće uvijek trajati. Tako ne čudi da je odlučio krenuti u modne biznis vode. Brozović je izdao modni brend 'Epic Brozo' koji je naziv dobio po njegovoj klasičnoj pozi na fotografijama.

Njegova majica košta oko 50 eura, a tenisice od 150 do 190 eura. Nogometaš se bacio i u ugostiteljstvo pa je tako otvorio i kafić Epic Brozo u Velikoj Gorici.


Dejan Lovren

Brozovićev kolega, Dejan Lovren, isto ima poduzetnički gen. Nedavno je s obitelji otvorio luksuzan hotel u Novalji na Pagu. Navodno je Lovren u ovaj projekt uložio oko 3 milijuna eura.

Hotel ima 17 soba i trenutno čak 4 zvjezdice. Poduzetnik itekako razmišlja o životu nakon nogometne karijere, a hotel je nazvao po svom sinu Josipu i kćeri Eleni.


Tatjana Cameron Tajči

Nekada popularna pjevačica, Tatjana Cameron Tajči , pjevačke je vode zamijenila nečim sasvim drugačijim. Postala je life coach , a svoju je mudrost odlučila podijeliti s drugima. Tajči tako vodi tečajeve koji pomažu ljudima da poboljšaju svoj život, karijeru i zdravlje.

Njezin seminar košta otprilike 1200 kuna.Prošlo ljeto pjevačica je organizirala krstarenje Jadranom , a polaznici su se posvetili meditaciji i osobnom rastu.