Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
promjene

Nove fotografije u Buckinghamskoj palači: Evo koga je kralj Charles III. okačio na zid

Otkako je kralj Charles III. zasjeo na tron, pomalo drugačiji interijer krasi Buckinghamsku palaču

Image
Foto: AP
RTL.hr/ 13.10.2022. u 15:00
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kralj Charles III. ugostio je britansku premijerku Lizz Truss u jednoj od odaja Buckinghamske palače. Bio je to jedan od prvih tjednih sastanaka s aktualnom premijerkom u Palači na kojem se vidjelo u pozadini da je kralj odlučio uokviriti neke nove fotografije koje nisu ondje bile za vladavine najdugovječnije britanske kraljice.

Lijevo od ulaza je postavljena fotografija na drvenoj komodi sa zlatnim ornamentima. Za potrebe te fotografije su pozirali pokojna kraljica Elizabeta II., Charles, princ William i njegov sin princ George. S obzirom na to da je kraljica preminula, a Charles je aktualni kralj, na portretu su sljedeće dvije generacije britanskih prijestolonasljednika.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia

Djelo je to britanskog fotografa Renalda Mackechniea iz 2020. godine kojim je označen početak novog desetljeća. Čitav niz fotografija je nastao kada su navedeni članovi kraljevske obitelji pripremali tradicionalne pudinge u Palači uoči Božića 2019. godine.

Zanimljivo je kako se na istoj komodi desno od ulaza nalaze dvije fotografije, no nisu najjasnije na prvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Foto: www.profimedia.hr
Image
www.profimedia.hr

Prva fotografija navodno prikazuje aktualnog kralja Charlesa II. i kraljicu suprugu Camillu s njihova dva psa, Jack Russell terijera. Nakon što ih je Camilla udomila iz azila 'Battersea Dogs and Cats Home' u veljači 2017., nadjenuli su im imena Beth i Bluebell.

"Lijepa stvar kod pasa je to što ih možete posjesti, možete imati lijep dug razgovor, možete biti ljuti, možete biti tužni, a oni samo sjede i gledaju u vas mašući repom", izjavila je Camilla svojevremeno koja ne krije ljubav prema psima.

Upravo se čita

Image
STVARI SE MIJENJAJU

Bračna putovanja za neke će biti burna, a druge zbližiti: 'Jedva čekam da opet ostanemo sami i nastavimo gdje smo stali’

Sljedeći portret u Buckinghamskoj palači je onaj iz 2018. godine na dan vjenčanja Charlesovog sina princa Harryja i Meghan Markle. Fotografija je nastala nakon ceremonije u kapelici Svetog Jurja te prikazuje proširenu obitelj nakon vjenčanja - kralja Charlesa, Camillu, Williama i Kate s djecom, princem Georgeom i princezom Charlotte , ali i Meghaninu majku Doriu Ragland.

Image
Foto: Profimedia
Image
Profimedia
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
reper bez srama

Goli muškarci opsjedaju planetu: snimka 50 Centovog 'ponosa' kruži internetom

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba