Ostalo

Nove informacije: Princezu Dianu je ubio britanski vojnik?

Diana, bivša supruga princa Charlesa i majka prinčeva Williama i Harryja, imala je u trenutku pogibije 36 godina. Glasnogovornica kraljevske obitelji priopćila je da prinčevi William i Harry neće komentirati najnoviji razvoj događaja.

M.B. - HINA
18.08.2013 11:07

Londonska policija ispituje nove informacije prema kojima je Dianu , princezu od Walesa, njezina pratitelja Dodija al Fayeda i njihova vozača ubio pripadnik britanske vojske, izvješćuje u nedjelju Sky News.

Ta je informacija, pojašnjava Sky News, do Scotland Yarda došla iz vojnih izvora i sada se njome bavi Posebno zapovjedništvo za kriminal i operacije. Prema neimenovanim izvorima na koje se poziva Sky, informaciju su policiji proslijedili roditelji supruge tog bivšeg vojnika.

"Još uvijek je vrlo rano išta govoriti, informacija je tek pristigla i Scotland Yard želi istaknuti da za sada nema govora o ponovnom otvaranju istrage iz 2004., ali informaciju uzima veoma ozbiljno. Ta informacija, koliko znamo, uključuje optužbu da je princezu Dianu, Dodija i vozača ubio pripadnik britanske vojske", prenosi novinar Martin Brunt koji prati kriminal.

Diana, egipatski milijarder, sin bivšeg vlasnika robne kuće "Harrods" Mohameda al Fayeda i njihov vozač Henry Paul poginuli su u Parizu 31. kolovoza 1997. nakon što se Mercedes zabio u stup u tunelu. Scotland Yard je 2004. pokrenuo istragu, istražujući tri godine okolnosti Dianine smrti, da bi nakon tromjesečne istrage koju je predvodio sudac Scott Baker na Kraljevskom sudu pravde 2008. bilo zaključeno da su nesreći pridonijeli paparazzi, činjenica da je vozač bio u alkoholiziranu stanju te da Diana i Dodi nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima.

Diana, bivša supruga princa Charlesa i majka prinčeva Williama i Harryja , imala je u trenutku pogibije 36 godina. Glasnogovornica kraljevske obitelji priopćila je da prinčevi William i Harry neće komentirati najnoviji razvoj događaja.