Ostalo

Novopečeni oskarovac Casey Affleck progovorio o optužbama za seksualno uznemiravanje

Prije sedam godina dvije žene koje su radile s Affleckom na filmu optužile su ga za seksualno uznemiravanje

Tabloid.hr
01.03.2017 10:33

Casey Affleck osvojio je Oscara za najbolju mušku ulogu u filmu 'Manchester By The Sea', no nisu svi bili time oduševljeni.

Glumica Brie Larson ,koja mu je uručila zlatni kipić, odbila je zapljeskati kada se Casey popeo na pozornicu. Brie se, naime, već godinama bori za prava žrtava seksualnog zlostavljanja, a Casey je dvaput bio optužen za sekusalno uznemiravanje.

Osim Larson, bilo je i drugih koji su na internetu izrazili svoje razočaranje Affleckovom pobjedom.

Casey Affleck, Brie Larson

Guliver Image/Andrew H. Walker/REX/Shutterstock

A Casey je u utorak za Boston Globe progovorio o svemu.

"Vjerujem da je svaka vrsta zlostavljanja bilo koga iz bilo kojeg razloga neprihvatljiva i odvratna i svatko zaslužuje da ga se tretira s poštovanjem na radnom mjestu i bilo gdje drugdje. Ja zaista ništa ne mogu učiniti osim živjeti svoj život po vlastitim vrijednostima po kojimapokušavam živjeti", izjavio je glumac.

Dvije žene koje su radile s Affleckom na filmu 'I'm Still Here' 2010. godine podigle su tužbu protiv njega zbog sekusalnog uznemiravanja. Casey se na kraju s njima nagodio i nastavio nijekati optužbe.

U intervjuu za Boston Globe rekao je da je objema stranama zabranjeno komentirati slučaj te da nijedna osoba koja ga napada na internetu ne zna što se dogodilo.